XS
SM
MD
LG

Futsal reprezentacija Srbije igra septembra u Nišu
U baražu za plasman na Evropsko prvenstvo koje se igra u Ljubljani, Srbija će igrati protiv Češke. Kako javljaju u Fudbalskom savezu Srbije, prvi meč naša futsal selekcija igraće u Češkoj sredinom septembra, dok je revanš u Nišu, dve nedelje kasnije.

Tačan termin odigravanja utakmica još se ne zna, ali je poznato da će to biti između 24. i 27. septembra, a selektor “orlova” Goran Ivančić bio je zadovoljan žrebom, kako piše na zvaničnom sajtu Fudbalskog saveza Srbije.

U ostalim duelima sastaju se Francuska i Hrvatska, Rumunija i Gruzija, te Mađarska i Poljska. Osim pobednika ovih okršaja, na UEFA futsal EURO, koji se igra od 30. januara do 10. februara 2018, plasirale su se Slovenija, kao domaćin, i pobednici grupa: Italija, Azerbejdžan, Kazahstan, Rusija, Portugal, Ukrajina i Španija.

Podsetimo, futsaleri Srbije su u kvalifikacijama pobedili Poljsku i Moldaviju, ali su poraženi od aktuelnog šampiona Španije, zbog čega svoju šansu traže u baražu. Oni su kao test i pripremu za okršaj sa Češkom odigrali dva meča sa Crnom Gorom, a pobedili su oba puta.

Prošlo Evropsko prvenstvenstvo igralo se u Beogradu, a Srbi su osvojili istorijsko 4. mesto; foto: fss.rs