XS
SM
MD
LG

"Želja" se vraća na velika vrata, zvanično u Super ligi sledeće sezone!
Ono o čemu se mnogo govorilo poslednjih dana, konačno je dobilo i zvaničnu potvrdu - niški Rukometni klub Železničar će u sledećoj sezoni nastupati u najjačem domaćem prvenstvu, potvrdio je za Južne vesti sportski direktor kluba Slobodan Milosavljević.

Ova odluka je izglasana na Skupštini Rukometnog saveza Srbije, a niški tim će doći na mesto Vojvodine, koja se izborila za takmičenje u regionalnoj ligi i tako upraznila mesto.

 

Uz novog sponzora, Železničar će moći da ima veću ulogu među elitom; foto: Vanja Keser

Emotivno je ovu odluku doživeo direktor Slobodan Milosavljević i rekao su sledeći koraci predavanje Unapred pripremljenog plana reorganizacije, potpisivanje ugovora sa sponzorom i ulazak u ozbiljnu selekciju igrača i stručnog štaba.

Niš zaista zaslužuje da ima superligaša. Ovo je toliko veliki klub i ima tradiciju dugu 70 godina, tako da je jednostavno navikao naš grad na velike i ozbiljne rezultate, na vrhunska dela i ozbiljna takmičenja. Ili nas ima vrhunski ili nas nema, a Niš je grad rukometa i fudbala, uvek bio i biće – kaže Milosavljević.

On se zahvalio na pomoći i saradnji gradskom rukovodstvu, Đorđu Mickovskom koji izradjuje UPPR i koji im je, kako naglašava, neprestano na raspolaganju, kao i Draganu Milenkoviću.

Podsetimo, šestostruki osvajač nacionalnog Kupa je poslednje dve godine bio u velikim finansijskim problemima, što je kulminiralo na početku prošle sezone. Tada im je, zbog nemogućnosti da plate suspenziju Arbitražne komisije Rukometnog saveza Srbije, izrečena zabrana takmičenja za sezonu 2016/2017.