XS
SM
MD
LG

"Želja" najavljuje novog sponzora
Nakon godinu dana pauze u takmičenju zbog velikih dugova i blokade računa, Rukometni klub Železničar se priprema za novi početak. Sportski direktor niške ekipe rekao je da je veoma izvestan novi sponzor, ali nije želeo da otkriva bilo šta dodatno o njemu.

 

Misteriozni sponzor neće na sebe preuzeti dugove kluba, već samo buduće troškove, najavljuju iz kluba. Postojeći dug, koji prema podacima Narodne banke Srbije iznosi gotovo 10,5 miliona dinara, poveriocima će se isplaćivati u mesečnim ratama. Kako ističe sportski direktor Slobodan Milosavljević, novac za vraćanje dugova će biti onaj koji “Želja” dobija od izdavanja Doma rukometa.

 

 

Nakon osvajanja Kupa 2014. usledio je krah u "Želji"; foto: Vanja Keser

Što se tiče novog sponzora, ništa ne mogu da kažem do trenutka potpisivanja, to je dogovor. Veoma je izvesno, i više nego izvesno, po UPPR-u i izglasavanju liga, da će sponzor 24 sata posle toga doći u Niš na potpisivanje ugovora i kretanje u novi život kluba - objasnio je on.


Podneti zahtevi za takmičenje u Super ligi

Što se tiče takmičenja u narednoj sezoni, niški klub je konkurisao za najviši rang - Super ligu. Ne zna se da li će Rukometni savez ovo odobriti, ali Milosavljević je ispričao i da su podneli zahtev za takmičenje juniorskog tima u ligi Morava.

Juče smo podneli aplikacioni list za Super ligu i podneli smo aplikacioni list za ligu Morava. To podrazumeva da će naš drugi tim, juniorski, igrati u toj ligi. Odluku ne mogu da prejudiciram - kaže on.

Podsetimo, šestostruki osvajač nacionalnog Kupa je poslednje dve godine bio u velikim finansijskim problemima.

Zbog nemogućnosti da plate suspenziju Arbitražne komisije Rukometnog saveza Srbije od 2 miliona dinara, 2016. nisu dobili licencu za takmičenje u Super B ligi i bili primorani da godinu dana pauziraju sa zvaničnim nadmetanjem.