XS
SM
MD
LG

Borac iz Lešnice novi član zone Drina!

Spustila se zavesa i na takmičenje i Mačvanskoj okružnoj ligi za takmičarsku 2016/2017.godinu, a kroz cilj kao najbolja, prošla je ekipa FK „BORAC“ Lešnica. Najbolji tim, osvojo je 56 bodova, a što je 5 više od drugoplasirane ekipe i isti je dva kola pre završetka takmičenja obezbedio prvo mesto. Na polusezoni klub je bio drugoplasirani sa bodom zaostatka iza vodeće ekipe FK „CER“ iz J.Lešnice. FK „BORAC“ Lešnica je sasvim zasluženo najbolji u ovom rangu takmičenja i koji je svom mestu Lešnici doneo novog člana Zonske lige.

Foto: facebook.com/fkboraclesnica

Ova borba nije bila laka, naprotiv, bila je veoma teška i nije bila uvek sportska kakva treba da bude, ali jedan složan kolektiv kao što je naš klub, je imao dovoljno snage i umeća da sve prevaziđe i osvoji prvo mesto. Mnogi kažu da smo bili najbolja ekipa u rangu, a mi smo to potvrdili tamo gde je to najvažnije - na terenu. Čestitke zaslužuju svi. Od igrača, koji su izuzetno dobri i pošteni momci, koji su časno i pošteno  boreći se za naš klub dali svoj maksimum, a na čelu sa šefom struke Zoranom Vasiljevićem Vezom, koji je sve ovo ukomponovao na pravi način. U ovoj sezoni kroz klub je prošlo mnogo igrača. Svi su oni ostavili trag i deo su ovog uspeha. Nabrojaćemo sve igrače koji su u ovoj takmičarskog sezoni nosili dres FK „BORAC“ Lešnica: Lekić Dejan, Mićanović Ivan, Janković Nenad, Perić Aleksandar, Petrović Dejan, Perić Darko, Sekulić Milko, Đurić Stefan, Nikolić Miloš, Đukić Slavko, Simić Dragiša, Antonić Mirko, Radić Nemanja, Kostić Momčilo, Tošić Mladen, Milojević Danijel, Mucić Nikola, Pavlović Milan, Đukić Predrag, Frajtović Gvozden, Pajić Stefan, Subić Ognjen, Jovanović Momčilo, Nikolić Nikola, Sunajko Momčilo, Matić Goran, Radu Draško, Milutinović Nikola i Vesić Nikola. Hvala momci.

Foto: facebook.com/fkboraclesnica

Tokom sezone bilo je mnogo teških utakmica, mnogo derbi susreta, mnogo znoja je ostavljeno na terenu. U prvom kolu, veoma teško gostovanje u Jevremovcu, dok smo u drugom savladali veoma dobru ekipu iz Dublja. U trećem kolu poraženi smo od ekipe Sinđelića iz Lipnice, tradicionalno neugodnog protivnika. U četvrtom kolu u Lešnici doživeli smo iznenađenje od imenjaka iz Vladimiraca. U petom kolu bili smo ubedljivi u Zajači, a u šestom nakon prekoreta savladali smo goste iz Šitara. U sedmom kolu u velikom derbiju u J.Lešnici protiv ekipe Cera, bilo je nerešeno. Tako je i bilo u osmom kolu u Lešnici protiv gostiju iz L.Polja. U devetom kolu poraz u Crnoj Bari, a u desetom pobeda nad gostima iz P.Pričinovića. U jedanaestom kolu došli smo srećno do pobede u Petlovači, a u dvanaestom igrali nerešeno u Lešnici protiv gostiju iz Prnjavora. Trinaesto kolo donelo je sigurno pobedu u Bogatiću, a četrnaesto teška tri boda protiv ekipe Radničkog. U poslednjem kolu prvog dela gostovali smo u Majuru gde smo osvojili sva tri boda protiv dobre ekipe domaćina. U drugi deo prvenstva ušli smo sa nešto imenjenim sastavom, a ambicije su se već nazirale. U šesnaestom kolu u Lešnici bili smo silni protiv gostiju iz Jevremovca, a u sedamnaestom doneli bod iz Dublja. Osamnaesto kolo donelo je ubedljivu pobedu nad gostima iz Lipnice, a zatim opet samo bod i to iz Vladimiraca. Dvadeseto kolo donelo je rutinsku pobedu nad gostima iz Zajače, a dvadeset prvo malo iznenađujući poraz u Štitaru. U dvadeset drugom klou u derbiju savladana je ubedljivo ekipa iz J.Lešnice. Pobeda je zabeležena i u dvadeset trećem kolu u L.Polju. U dvadeset četvrtom kolu gosti iz Crne Bare doživeli su debalk. Dvadeset peto kolo donelo je tešku pobedu u P.Pričinoviću. Svu svoju snagu pokazali smo u dvadeset sedmom kolu kada smo u Prnjavoru bili ubedljivi protiv domaćina. U dvadeset osmom kolu pobeđena je ekipa iz Bogatiće i osvojena titula. Dvadeset deveto i trideseto kolo nije imalo takmičarski značaj, a prilika je pružena svima sa malom minutažom.

Uprava kluba svojim radom bila je za primer igračima. Veliko prijateljstvo i sloga uz ogroman rad recept su za uspeh. Ova uprava je to postigla. Predvođeni predsednikom Lacković Živkom i  sportskim direktorom Milaković Jovanom, ostvarili su veliki uspeh.

Puno ljudi je protekle sezone bilo uz naš klub.  Svima njima klub duguje zahvalnost i svima onima koji su na bilo koji način pomogli naš klub. Svi su oni deo ovog uspeha.

Naša publika, jedinstvena, ima posebnu zahvalost, koja je na svim utakmicama, kako kući tako i na strani pratila naše momke i davala veliku podršku.

Posebna zahvalnost sledi i Gradskoj upravi Grada Loznice čija pomoć nam je bila od velike koristi, kao i MZ Lešnica, a mi smo uzvratili na pravi način, našem Gradu i našem mestu doneli smo nadam se jednog stabilnog zonaša, koji će na pravi način predstavljati naš Grad i naše mesto.


Borac (L) 2 : 4 Majur
Mačva 2005 4 : 2 Mladi Borac
Hajduk Stanko 2 : 1 Jedinstvo
Cer 2 : 2 Podrinje
Antimon 4 : 0 Mladost (PP)
Sindjelić 4 : 3 Mladost (P)
Jevremovac 1 : 1 Radnički Šabački
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac (L) 28 17 5 6 56
2 Mladost (P) 28 14 7 7 49
3 Radnički Šabački 28 14 5 9 47
4 Cer 28 13 6 9 45
5 Mladi Borac 28 12 5 11 41
6 Jevremovac 28 12 4 12 40
7 Mačva 2005 28 12 4 12 40
8 Jedinstvo 28 12 4 12 40
9 Sindjelić 28 13 1 14 40
10 Podrinje 28 11 6 11 39
11 Majur 28 12 3 13 39
12 Borac (V) 28 11 6 11 39
13 Hajduk Stanko 28 11 5 12 38
14 Mladost (PP) 28 10 2 16 32
15 Antimon (-1) 28 4 1 23 12