XS
SM
MD
LG
13.06.2017 Administrator

Vesna Bojković, predsednik ŽRK Crvena Zvezda

“Želela bih da pozdravim sve prisutne i da se zahvalim na podršci. “Kada je reč o podršci, dugujem veliku zahvalnost Igoru Milojeviću i Nenadu Peruničiću, koji su prepoznali želju i kvalitet i bez kojih ništa od ovoga ne bi bilo moguće. Takođe, zahvalna sam i Rukometnom Savezu Beograda, na saradnji, komunikaciji i logističkoj podršci od samog početka.

“Inicijativom Sportskog Društva, osnovano je Sportsko Udruženje “ŽRK Crvena Zvezda”, čija je ideja da kroz kvalitetan rad, školu i takmičenja promoviše ženski rukomet.Ovaj, novi klub, osnovan u decembru 2016. godineima za cilj da ŽRK Crvenoj Zvezdi vrati pravi sjaj. Želimo da vratimo decu ženskom rukometu, a ŽRK Crvenu Zvezdu na rukometnu mapu Beograda, Srbije i Evrope.

“U prvim danima nastanka novoosnovanog kluba, bili smo suočeni sa velikim izazovima, međutim, pravi izazovi su tek pred nama. Onaj najveći, jeste da u danima koji predstoje, vrednim radom i zalaganjem pokažemo kvalitet vredan grba i boja Crvene Zvezde. Zato smo danas ovde.

“Okupljen je tim trenera, iskusnih profesionalaca, koji će raditi samnom. Za sve nas ovde pristutne, ispred ŽRK Crvena Zvezda, karakteristična je jedna stvar – vežu nas godine rada i prijateljstva, kao i istinska ljubav prema rukometu,” izjavila je Vesna Bojković.

Igor Milojević, Generalni sekretar SD Crvena Zvezda:

“Ja bih se vratio na početak. Najveću ulogu u svemu ovome ima Nenad Peruničić. Gospodin Peruničić je veliki poznavalac rukometa i jedna velika legenda Crvene Zvezde; koja je dala na snazi da pomognemo našim dragim prijateljicma da naprave jednu zdravu priču, kako bi ženski rukoemtni klub bio na čvrstim nogama i postao jedan od nosilaca rezultata spostyskog društva Crvena Zvezda.

“Takođe mi je drago što se ženski rukometni klub konačno uklopio u strategiju sportskog društva Crvena Zvezda, a to je rodna ravnopravnost.

“Dakle, naša strategija jeste da ženski klub vode žene. S tim u vezi, želim da istaknem da mi je drago što danas vidim naše koleginice i ove devojčice ovde sa nama.

“Takvu priču imamo u košarkaškom klubu, kao i u vaterpolo klubu i tu su nepojmljivi rezultati. Ja uvek volim da pomenem naše kolegenice i istaknem veliki uspeh Nataše Kovačević, koja je u prvoj godini ostvarila dvostruku titulu.

Isto tako želeo bih da pohvalim i ženski vaterpolo klub, te devojke i entuzijate koji su uspeli da Crvena Zvezda takođe ima duplu krunu.

“Takođe bih želeo da napomenem da će žene biti jedan od glavnih faktora budućnosti sporta u Sportskom Društvu Crevena Zvezda. Na njima je sve. To je strategija od koje nećemo odustati, a mi smo tu pružimo podršku i ne uzimamo sebi velike lovorike. Imate naše puno poverenje da vratite ženski rukomet, koji je u poslednjih nekoliko godina nestao sarukometne scene, tamo gde pripada.

“U vas se uzadmo i imamo puno poverenje, a znam da ćemo da par godina ovde imati, ne samo konferenciju za štampu, nego i proslavu,” rekao je generalni sekretar SD Crvena Zvezda Igor Milojević.

Ivana Pašić, kondicioni trener

“Moj zadatak, kao kondicionog treneraekipe, neće biti vezan isključivo sa pripremu seniorskog tima. Dogovor celog stručnog tima, jeste da kroz rad, školu rukometa i sve selekcije, za sve naše članove pružimo optimalni radi i razvoj motorike.

“Kroz testove koje ćemo sprovoditi, pratićemo njihov razvoj sve do seniorskog statusa. Naša strategija ima za cilj da što veći broj dece iz podmladka ŽRK Crvene Zvezde dođe do seniorske ekipe,” izjavila je Ivana Pašić.

Dušan Savić, trener

“Ono vam mi spremamo nije ni malo lepo - očekuje vas puno znoja, puno truda, ali svakako mnogo radosti na kraju. Prema tome, verujte u vašu ideju, a mi smo tu da vam maksimalno pomognemo.Meni Sportsko Društvo Crvena Zvezda nije strano. Već sam tri puta učestvovao u radu muškog tima, sa dosta uspeha. Oberučke sam prihvatio želju i inicijativu ženskog kluba za saradnjom, i mislim da će ta saradnja biti kvalitetna i da će rezultirati time da ovi igrači dođu tamo gde smo zacrtali da budu.

“Citiraću mog dobrog prijatelja, koji je rekao da u sportu ne uspevaju oni koji su talentovani i oni koji dobro izgledaju, već samo uporni. Prema tome, budite uporni i siguran sam da ćete dogurati do svog cilja,” rekao je Dušan Savić, selektor juniorske reprezentacije Srbije,najiskusniji član stručnog tima i nosilac najviše trenerske licence u Evropi - Master Coach.

Jelena Kragulj, trener u školi rukometa

“Imam utisak je moj poziv najlepši od svih, a to je trener u školi rukometa. U okviru školice sporta, radiču sa decom od 6 do 12 godina, gde će se akcenat biti na tehničko-taktičkoj pripremi, i to na najlepš mogući način – kroz igru.

“Akcenat biti na opštoj sportskoj edukaciji – kako fizičkoj, tako i psihičkoj, kao i prevenciji povreda.

“Takođe je bitno naglasiti da je metodolija rada koju imamo u okviru naše školice sporta upravo prilagođena uzrastu od 6 do 12 godina. Deca će se takmičiti u  okviru mini rukometne lige koja je idealna polazna osnova i takmičenje u kojem su ponikla neka od najvećih imena domaćeg rukometa.

“Deca, polaznici škole rukometa ŽRK Crvena Zvezda će na ovaj način biti potpuno pripremnjena za dalji rad u omladinskim selekcijama, sve do same seniorske selekcije,” izjavila je Jelena Kragulj, koja je sa Vesnom Bojković sarađivala još iz svojih igračkih dana, kao deo generacije u koju su predstavljale reprezentativke Srbije Andrea Lekić, Slađana Pop Lazić i Ivana Filipović.

Jovana Ristić, kapiten ekipe

“Izuzetno smo ponosne jer smo u prilice da igramo za ŽRK Crvenu Zvezdu. Naš tim je jedna velika porodica, na čelu sa Vesnom Bojković, koja se pre svega trudi da od nas napravi ne samo velike igrače, več i dobre ljude, što nama svima mnogo znači i nadamo se da ćemo Zvezda vratiti stari sjaj.

“Sa Vesnom treniram devet godina. Ona je vrhunski trener, ali je pre svega i dobar čovek, puna pozitivne energije i ume da prenese svoje znanje na nas.

“Njeni treninzi su naporni, ali se ona pre svega trudi da svaki trening bude što zanimljiviji, kako bismo lakše i  brže usvajali znanje koje nam prenosi.

“Veoma nam je drago što imamo takvog trenera pored sebe, jer ona veruje u nas i mi verujemo u nju i znamo da zajedno možemo da postignemo dobre rezultate,” izjavila je Jovana Ristić.

Ana Lončar, igračica

“Glavni izvori energije koju dobijam za ovaj sport jesu ljubav i strast prema rukometu – najlepšem sportu na svetu. Takođe, ogromna podrška naših trenera, kojima sam zahvalna na izuzetnom požrtvovanju. Oni su dostupni za nas 24 sata dnevno i istrajni u želji da nam prenesu svo svoje znanje.

“Moj uzor u svetu ženskog rukometa je Andrea Lekić. Ona za mene predstavlja sinonim uspeha.Svojom izvrsnom igorm postala je idol mnogim mladim sportistima, tako i meni. Volela bih da jednog dana budem kao ona, ali ne samo na terenu, kao veliki igrač, već i van njega, kao jedan veliki čovek,” izjavila je Ana Lončar.

Danica Đurišić, igračica

“Moj najveći cilj je da zaigram na Olimpijadi i budem proglašena za najbolju igračicu Sveta. Ti ciljevi sada zvučejako teško dostižni, možda čak i nemogući,ali smatram da uz veliki trud i upornost da na svakom treningu budem bolja nego na prethodnom, sve postaje moguće i jako dostižno,” izjavila je Danica Đurišić.