XS
SM
MD
LG

Austrijanac na klupi Radničkog

 

Foto: "Sport24"

Kako prenosi austrijski portal “Sport24”, Peter Pacult je dogovrio sve detalje oko ugovora sa čelnicima niškog superligaša, i prvi je stranac na trenerskoj klupi Radničkog u istoriji kluba. Pedesetosmogodišnji Austrijanac je potvrdio za portal da je dogovor postignut, a da će on predvoditi Radnički sa klupe u naredne dve godine. U Radničkom tvrde da sve još nije gotovo, ali da je Pakult najbliži klupi. Kao mogući naslednici Milana Rastavca se pominju i Rajner Maurer i Milan Đuričić “Đumi” i da će konačna odluka biti doneta u ponedeljak, kada će i zvanično biti predstavljen novi šef stručnog štaba Nišlija.


Austrijski portal "Sport24"


Inače, Peter Pakult, je rođen 28. oktobra 1959. u Beču, a u svojoj bogatoj fudbalskoj karijeri, izmedju ostalih, beleži nastupe za bečki Rapid, Tirol iz Insbruka, Minhen 1860, bečku Austriju, a reprezentativni dres Ausrije je oblačio 24 puta.

Od 2001. godine, od kada se opredelio za trenerski posao, s uspehom je vodio nemačke ligaše Minhen 1860, Dinamo Drezden i RB Leipzig, a u Austriji je sa klupe predvodio Karten i bečki Rapid. Intersantna je činjenica da je na klupi bečkog Rapida proveo punih 5 godina i u tom periodu doneo titulu prvaka Austrije, 32. po redu u svojoj istoriji, i poslednju koju su Bečlije osvojili. To je bilo u sezoni 2007/08.

Foto: "Sport24"

Na prostorima bivše Jugoslavije je radio u Sloveniji i Hrvatskoj, a poslednji klub u kojem je bio angažovan je hrvatska Cibalia.

Konferencija za medije u niškom superligašu je zakazana za ponedeljak, tačno u podne, kada će biti predstavljen novi trener. Tada će najverovatnije biti obelodanjeno ko će sačinjavati stručni štab i pomagati ovom austrijskom stručnjaku u borbi za što bolji plasman u narednoj fudbalskoj sezoni.

Prozivka fudbalera će biti obavljena isti dan u 17 sati.