XS
SM
MD
LG

GL Kraljevo: Lasti titula apsolutnog prvaka Gradske lige

U Kovačima pod svetlošću reflektora odigrana je utakmica posle koje je bio poznat apsolutni pobednik Gradske lige Kraljeva. Sastali su se prvaci Gradskih liga grupe Morava i Ibar, Lasta iz Vitkovca i Mineral 2015. sa Rudna.

Utakmicu je pratio veliki broj ljubitelja fudbala a podršku iz gledališta imali su i jedna i druga ekipa. Gosti su bolje otvorili ovaj duel i već na samom početku postigli vodeći pogodak. Strelac je bio Radovanović koji se posle kornera sa desne strane najbolje snašao u kaznenom prostoru Laste i glavom poslao loptu iza leđa golmana Zdravkovića. Posle pola sata igre ekipa sa Rudna povećala je vođstvo. Ovoga puta strelac je bio Predrag Nikolić koji je sa desetak metara jednu odbijenu loptu poslao u golmanov levi uggao.

Fudbalska fešta pod svetlošću reflektora

Do odlaska na odmor fudbaleri iz Vitkovca su za samo dva minuta postigli dva pogotka. Oba su delo kapitena Ivana Gunjića. Najpre je sa petnaestak metara pogodio levi gornji ugar solidnog vratara Božovića a potom je iz jedne gužve pred golom protivnika reagovao pravovremeno i poravnao rezultat.

Jedna od akcija na utakmici dva prvaka Gradskih liga

U nastavku još dva pogotka - oba iz kaznenih udaraca. Najpre je sa bele tačke precizan bio Milojković (Lasta) a posle pet minuta i Predrag Nikolić (Mineral 2015). Na kraju pobednika su odlučili jedanaesterci. Fudbaleri Laste pogodili su cilj četiri a Minerala tri puta. Pehar namenjen apsolutnom prvaku Gradske lige pripao je Lasti koja će sa mineralom 2015 u narednoj sezoni biti član Međuopštiinske lige Kraljevo.

Pehar će krasiti vitrine Laste kapiten Ivan Gunjić Foto: STOLE

LASTA - MINERAL 2015 3:3 - 4:3 (penali)

Stadion u Kovačima. Igrano pod reflektorima. Gledalaca 400. Sudija: Ivan Vučićević 7,5. Strelci: I. Gunjić u 43. i 44. Milojković (jedanaesterac) u 65. (Lasta) P.Nikolić u 32. i 68.(jedanaesterac) i Radovanović u 4. (Mineral). Crveni katrton: Đoković (Minereal). Igrač utakmice: Ivan Gunjić (Lasta)

Lasta. Zdravković 7,. Petrović 6,5 (Miletić -), Ma. Nikolić 7, Miljojković 7, Čelić 7, Jeremić 6,5 (Radojković -), Kojić 6,5, Perišić 7, J. Gunjić 6,5 (Mi. Nikolić-) I. Gunjić 7,5, Savić 7

Mineral 2015: Božović 7, Đoković 6,5, Mi. Milošević 6,5 (Martić -), Čejović 7, Radovanović 7, Čolović 7, P. Andrić 6,5 (Radunković -), F. Andrić 7, P. Nikolić 7,5, A. Nikolić 6,5, Maričić 7 (Šekler -)