XS
SM
MD
LG

Skica za portret: Strahinja Milinić

 

Odličan učenik sjajnih profesora

 

  Prvenstvo Prve lige u bovlingu završilo se trijumfom Zemuna, što se i očekivalo. Međutim, upravo završena sezona pamtiće se i po tome, što je „iznedrila“ jednog mladog igrača, koji je za samo par godina, koliko je u ovom sportu, stekao „ime i ugled“ – Strahinju Milinića (16), prvotimca Bovling kluba Žabac iz Beograda.

  - U bobling sam ušao pre 4-5 godina – kaže Strahinja Milinić - Bio sam u ekipi gde su bili otac i njegovim prijatelji, a koja se takmičila u Biznis ligi. Bovling mi se svideo, ali još uvek nisam bio svestan da će mi on uskoro postati deo svakodnevnice. Pre dve godine upoznao sam Orfeja Halitija, sadašnjeg trenera i jednog od najboljih igrača u Srbiji. Orfej me je podstakao da bacam „hook stilom“ i govorio mi je da, ako budem napredovao po planu, za 3-4 meseca biću reigtrovan za BK Žabac. Na moju sreću, trud se isplatio i ubrzo sam odigrao svoju prvu zvaničnu utakmicu. Naravno, bilo je mnogo treme, nervoze i trebalo je dosta vremena da „sve slegne“.

  Bovling klub Žabac je sezonu 2016/2017. završio na drugom mestu.

  - Sezonu smo počeli neočekivano loše – nastavlja Strahinja - Odsustvo Bojana Kovačića, našeg velikog pojačanja, u prvih nekoliko kola odrazilo se na položaj na tabeli. U prvo delu sezone, plej – of nam je izgledao nedostižno. Međutim, u nastavak sezone smo ušli sa ciljem da se plasiramo među prve četiri ekipe, odn. da izborimo plasman u plej – of. U drugoj polovini sezone imali smo samo poraz od Zemuna, a ostvarili smo pobede, između ostalog, protiv Metalca, Fortune i Timsofta, sve direktnih konkurenata za razigravanje. Posebno pamtim meč 10. kola protiv Krupara iz Bačkog Dušanova, kada sam ostvario rekord karijere: 1279 pinova iz šest gejmova. Takođe, i utakmicu protiv šimanovačkog Metalca, gde sam odigrao najbolje kada je bilo najpotrebnije. U četvrtini finala plej-ofa protiv Bovlingstonsa smo odigrali rutinski i pobedili. Usledilo je gostovanje Metalca u polufinalu. Igrali smo bez ikakvog protiska i vrlo smireno: pobednika je odlučio jedan hitac u produžecima. Finale protiv Zemuna je dobro počelo po nas. Mogli smo da prelomimo u prva dva seta, ali nismo uspeli. U svakom slučaju, zadovoljan sam svojim igrama. Bilo mi je lako, jer sam pored sebe imao vrhunske igrače, Bojana Kovačića i Orfeha Halitija. Upravo završena sezona pokazala je meni, a i saigračima, da nikada ne treba odustati i da se treba boriti do kraja, bez obzira na sve okolnosti.

  Planovi?

  - Treniraću još jače i više – tvrdi Strahinja Milinić – Voleo bih da odem na koledž u neku stranu zemlju, gde ću moći da se bavim i bovlingom nakon studija, ako dostignem određen nivo.

 

 

Strahinja Milinić

Bovling klub Žabac

Strahinja Milinić i Orfej Haliti