XS
SM
MD
LG

Prvak šokirao Zvezdu, za Kup protiv Partizana

U finalu ovogodišnjeg Kupa Srbije u ragbiju 13 sastaće se Partizan i Dorćol. To je epilog veoma zanimljih polufinalih duela u kojima su crno-beli u Nišu eliminisali domaći Radnički (48:24), dok je aktuelni šampion napravio svojevrsno iznenađenje pobedom na FK BASK Areni na Carevoj ćupriji nad braniocem trofeja, Crvenom zvezdom – 24:18.

Partizan je drugi put u isto toliko nedelja, a ukupni treći put u ovoj sezoni, bio bolji od Nišlija. Radnički je očigledno posle dobrog starta u šampionatu i istorijskih prvih pobeda protiv Zvezde i prvaka Dorćola, pao u formi, ali su domaći za razliku od meča prošlog vikenda ofanzivno bili znatno opasniji.

Ipak, to nije bilo dovoljno da se nanese prvi poraz crno-belima u međusobnim utakmicama koji su jedini uspeli da dobiju sva tri puta Radnički ove sezone. Partizan je tako ostvario prvi plasman u finale Kupa Srbije u istoriji kluba.

Crvena zvezda - Dorćol

Protivnik za drugi trofej u ovoj sezoni ekipi Admira Hadžića biće isti kao u finalu plej-ofa Prve lige Srbije 2015. godine, Dorćol. Najtrofejniji srpski klub i još uvek aktuelni prvak države ima sezonu za zaborav i očekivalo se da bi protiv Crvene zvezde dobar otpor bio značajan pomak u odnosu na tri prethodna duel protiv najvećeg rivala.

U tim mečevima, Zvezda je ostvarila tri vezane i najubeljivije pobede u međusobnim duelima, ali su Dorćolci inspirisano odigrali drugo poluvreme na Carevoj ćupriji i napravili preokret za veliku pobedu. Crveno-beli su imali lepu prednost posle prvog dela (18:4) i nije delovalo da oslabljeni prvak može nešto više da napravi u nastavku utakmice.

Međutim, Dorćol se posle pauze budi i dodatan elan dobija pošto je Zvezda tokom drugog poluvremena ostala bez svog ključnog igrača, Vojislava Dedića koji se povredio. Prvak na desetak minuta stiže od izjednačenja rezultata, a onda u završnici i do ključnog eseja za 26 pobedu u 35 mečeva protiv najvećeg rivala.

Zvezda tako posle sedam vezanih pobeda, ostaje kratka za priliku da se bori za drugi trofej u sezoni, posle poraza na startu sezone od istog rivala u Superkupu Srbije. Termin za odigravanje finala Kupa Srbije između Partizana i Dorćola biće određen naknadno.

Rezultati polufinala Kupa Srbije: Radnički (Niš) – Partizan 26 :48, Dorćol – Crvena zvezda 18:24. Finale Kupa Srbije: Partizan – Dorćol.