XS
SM
MD
LG

Dinamo 1945 prvak VFL "Istok"

Utakmica poslednjeg XXX kola VFL „Istok“ između FK „Dinamo 1945“ i FK „Radnički“ Sutjeska, utakmica sa specifičnom težinom, utakmica u kojoj se za 90 minuta odlučivalo ko će poneti naslov prvaka VFL „Istok“ za sezonu 2016/2017, u izuzetno neizvesnoj prvensvenoj trci.

FK „Dinamo 1945“ je pobedio borbenu ekipu Radničkog rezultatom 4:0 (Strelci: Nikolić2x, Tošić, Skokna). Ovom pobedom FK „Dinamo 1945“ je postao prvak VFL „Istok“ i obezbedio plasman u viši rang Srpsku ligu Vojvodina od sezone 2017/2018.

Ako bismo statistički analizirali prvenstvo u VFL „Istok“, ekipa FK „Dinamo 1945“ se pokazala kao izuzetno dominantan tim (77 osvojenih bodova, 25 pobeda, 2 nerešene i tri poraza uz gol razliku +91) međutim, poslednje kolo je odlučivalo ko će poneti naslov prvaka VFL „Istok“, FK „Dinamo 1945“ ili glavni konkurent ekipa FK „Kozara“.

FK „Dinamo 1945“ je u drugi deo sezone ušao sa prednošću od 4 boda u odnosu na ekipu FK „Kozara“, koja je  u prvih 12. kola, većim delom držala lidersku  poziciju. Od 13. do 20. kola ekipa FK „Dinamo 1945“ je čvrsto držala lidersku poziciju,sve do 21. kola,kada su se obe ekipe bodovno izjednačile i tada je počela „mrtva trka“ punih 8 kola, obe ekipe su imale isti broj bodova, a prvenstvo kako se bližilo kraju,bilo je sve intresantnije i neizvesnije.

U pretposlednjem kolu, ekipa Kozare je remizirala u Vršcu a  FK „Dinamo 1945“ se vratio na lidersku poziciju. Poslednje kolo je odlučivalo o "putniku" u viši rang.

FK „Dinamo 1945“ iz Pančeva zasluženo je osvojio titulu prvaka VFL „Istok“, nastavljajući kontinuitet dobrih rezultata iz predhodne tri sezone. Da podsetimo, tim iz Pančeva se u sezoni 2014/2015 takmičio u "poslednjoj" Drugoj Južnobanatskoj ligi „Zapad“ -grupa Jug i od tada je iz sezone u sezonu, igrao u višem rangu, zaključno sa sezonom 2016/2017.

Brojke stvarno deluju impozantno, za 3 takmičarske  sezone FK „Dinamo 1945“ je zabeležio 68 pobeda, 5 nerešenih i samo 3 poraza (od ukupno 76 prvenstvenih utakmica) sa neverovatnom gol diferencijom 331:33 i prosečnom efikasnošću od 10 golova po utakmici.

Za ovaj uspeh najzaslužniji su svakako igrači, stručni štab i IO kluba, koji je obezbedio apsolutno maksimalne uslove za rad i takmičenje.

Veliku zaslugu i zahvalnost za ostvareni takmičarski uspeh imaju svi igrači i treneri koji su igrali i radili u FK „Dinamo 1945“ u takmičarskoj sezoni 2016/2017.

Igrački kadar koji je osvojio naslov prvaka VFL „Istok“: Tomić, Luković, Karanfilovski, Dašić, Vojnović, Rakić, Tekijaški, Todorić, Janković, Skokna,Teofanov, Stojanovski, Tošić, Arbutina, „Karamba“ Nikolić, Stanojković, Vuković, Janjović, Javor, Pavlović, Terzić.

Stručni štab: Šef stručnog štaba: Dušan Đokić. Treneri: Nenad Nikolić, Kristijan Stojanov, Prof. Ranisavljev Igor.

Medicinski tim: Dr. Stojić Dušan, Japundža Ivona, Juriša Ninoslav.

Ekonom: Ćalić Željko

Naravno, moraju se pomenuti i ljudi bez kojih ni jedan od ostvarenih uspeha ne bi bio moguć: Predsednik kluba: Janjović Goran, Direktor: Jovančević Nenad, potpredsednik: Pavković Aleksandar.

Iako je prvenstvo završeno ekipa FK „Dinamo 1945“ ispred sebe ima još takmičarskih obaveza i zadataka. U Novom Sadu 14.06.2017. "Brzi Voz" će igrati finale Kup-a na teritoriji FS Vojvodine protiv ekipe FK "Borac" Šajkaš.

FK „Dinamo 1945“  je ispred sebe postavio veoma jasan cilj, da ovu sezonu završi sa 3 osvojena trofeja. Nakon osvojenog trofeja u Kup takmičenju na područnom nivou (FSPP) i titule prvaka VFL "Istok", sa velikim optimizmom i puno pozitivne energije očekuje se i osvajanje trofeja Kup-a FS Vojvodine, time bi bila zaokružena jedna izuzetno uspešna takmičarska sezona.

Nakon finalne utakmice Kup-a FSV igrače očekuje zasluženi odmor, a veliki posao tek predstoji stručnom štabu i upravi kluba, kako bi se što bolje pripremili za takmičenje u Srpskoj ligi Vojvodina.  

FK "Dinamo 1945" Pančevo - Prvak VFL "Istok" u sezoni 2016/2017