XS
SM
MD
LG
02.06.2017 Administrator

Zauzmi tron i predstavljaj Srbiju u Vašingtonu!

Akcija, brza igra na što veći broj postignutih poena, borba za odlazak na svetsko finale, atributi su koji krase inovativni 3 na 3 turnir pod nazivom Red Bull Reign koji će se održati u Beogradu 1. jula na terenima KK Crvena zvezda na Malom Kalemegdanu. Za odlazak na svetsko finale, koje će se održati 16. septembra u Vašingtonu, boriće se 48 timova.

Foto: Ryan Taylor/Red Bull Content Pool

Košarka se pored pobede igra i za publiku, a publika želi da vidi što više atraktivnih poteza i ofanzivnu igru na terenu. Baš takav turnir u basketu 3 na 3 pod nazivom Red Bull Reign biće održan u Beogradu 1. jula na terenima KK Crvena zvezda na Malom Kalemegdanu u Beogradu. Mnogi bi rekli da se radi o turniru koji pravom uličnom basketu vraća stari sjaj.

Verovatno ne postoji čovek na planeti koji je narandžastu loptu uzeo u ruke, a da se u startu nije oprobao u basketu 3 na 3 gde je jedini cilj bila pobeda. Ovaj turnir međutim odlazi korak dalje u propozicijama pa će timovi težiti da postignu što veći broj poena, bez obzira vodili ili gubili jer će timovi u grupama biti rangirani na osnovu broja postignutih koševa, bez obzira na broj pobeda i poraza. Na taj način daje se prednost lepoti igre, ofanzivi, a o zanimljivosti turnira dovoljno govori podatak da je NBA zvezda Entoni Dejvis u prethodne dve godine prisustvovao finalnim turnirima u Americi.

Foto: Ryan Taylor/Red Bull Content Pool

Na turniru u Beogradu biće mesta za 48 timova koji se od ponedeljka u 12h prvi prijave za učešće. U prvoj fazi takmičenja timovi će biti podeljeni po grupama od po 6 timova, a u narednu rundu takmičenja prolaze po 4 tima sa najvećim brojem poena iz svake grupe. U treću fazu takmičenja prolaze po dve prvoplasirane ekipe, odakle će najbolje rangirani timovi igrati polufinale.

Osim pobednika turnira u Srbiji, u Vašingtonu će nastupiti i predstavnici zemlje domaćina SAD, zatim Argentine, Holandije, Južne Afrike, Bahreina, Novog Zelanda, Južne Koreje, Čilea, Filipina, Turske, Indonezije, Rumunije, Libana, Crne Gore, Australije i Kuvajta.

Prijave timova za Red Bull Reign vrše se na sajtu redbull.rs