XS
SM
MD
LG

Naisa izgubila od Bekamenta u finalu Kupa Srbije

Loše otvaranje oba poluvremena koštalo je rukometašice Naise titule u Kupu Srbije. Iako se nisu predale do poslednje sekunde, izgubile su od Bekamenta 26:24, a mnogobrojna publika u niškoj hali “Čair” ispratila ih je gromoglasno.

O žestokoj borbi igračica dovoljno svedoči i to što su nakon utakmice sve bile u modricama, Andrijani Tatar je pukla arkada, a Milena Milojević se povredila još na početku, pa nije mogla da pomogne saigračicama.

Nisu pronašle način Nišlijke da prevare odličnu Anu Kačarević na protivničkom golu prvih 9 minuta, što su rukometašice Bekamenta iskoristile i povele sa 3:0. Njihova odbrana je bila na viokom nivou, ali su domaće bile izuzetno borbene, a Marija Filipović je čak uspela da dva puta uhvati loptu nakon promašaja i da pogodi.

Uprkos veoma mladom sastavu, Naisa je uspela da sezonu završi na 4. mestu i sa titulom vicešamiona u Kupu; foto: Vanja Keser

Igrala se čvrsta igra, a niške rukometašice su uspele da smanje zaostatak i na 2 gola, ali su na pauzu otišle sa 9:12. Od domaćih takmičarki Anja Belić nikako nije imala svoj dan, pa je mnogo grešila, što je svakako bio hendikep za tim.

U prvom delu je na golu Naise briljirala Marija Petrović, dok je u drugom Tamara Popović preuzela tu ulogu i blokirala i ono što ni mnogo iskusnije ne bi uspele.

Početak 2. dela je bio preloman, jer je zakazala odbrana Nišlijki, pa se prednost gostujućeg sastava popela na maksimalnih 6 golova. Novu nadu za domaću publiku donela je Katarina Tanasković kada je, 8 minuta pred kraj, smanjila vođstvo protivnica na 4 gola.

Ipak, sve je išlo sporo, iako su onda smanjile na 3, pa na 2 gola, to se desilo tek u poslednjem minutu, kada nije bilo šanse da dođe do preokreta.

Nakon dodele pehara i medalja u “Čairu” završena je sezona u domaćem ženskom rukometu, a Nišlijke su bile veoma emotivne.

Kup Srbije, finale: Naisa - Bekament 24:26 (9:12)

Hala: Čair, Niš

Sudije: Dobrosav Knežević i Srđan Lončarević

Isključenja: Naisa /, Bekament 6 minuta

Sedmerci: Naisa 4 (3), Bekament 2 (1)

Naisa: Nikolić, Stoiljković, Milojević 1, Karalić, Stefanović 1, Radović 7 (3), Petković, J. Zdravković 1, Mitrović, T. Zdravković, Belić 1, Vučković, Tanasković 6, Filipović 5, Tatar 2, Popović.

Bekament: Nićiforović, Kojić 3, Radoičić, Anić 4, Ilić 2, Milošević 3, Mrlješ, Tomković 7, Karić, Rajović 7, Grbić, Kačarević, Danilović, Tomić.

 


6 .kolo Play Off
Naisa 30 : 33 Bekament Bukovička Banja
Medicinar 37 : 25 Jagodina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Medicinar 12 10 0 2 20
2 Bekament Bukovička Banja 12 9 0 3 18
3 Jagodina 12 3 0 9 6
4 Naisa 12 2 0 10 4