XS
SM
MD
LG

Boaći raspršio snove Nišlija, Rastavac najavio svoj odlazak iz Niša

Utakmica na našem najvećem stadionu, gde je domaća Crvena zvezda dočekala niški Radnički, odigrana je u senci iščekivanja senzacije, koja bi trebala da se dogodi u komšiluku na stadionu u Humskoj, bar što se domaćina tiče. Gosti iz Niša si ciljali bod, nebi li, i pored očekivane pobede Napretka u Kruševcu, zauzeli mesto na tabeli ispred njih. Još uvek je kod Nišlija provejavala nada da će u raspodeli licenci za evropska takmičenja imati sreće. Međutim, sve snove Nišlija, bar što se osvajanja boda tiče, raspršio je Ričmond Boaći svojim het-trikom, i Petković u završnici utakmice, za pobedu Crvene zvezde nad Radničkim rezultatom 4:0.

Tokom prvog poluvremena igrači Radničkog su imali više loptu u nogama, ali bez konkretnog učinka . Crvena zvezda je napadala, uglavnom, po desnoj strani, gde su delovali Petković i Plavšić. Ni jedan od timova u prvih petnaestak minuta nije stvorio ni jednu izglednu šansu.

U 18. minutu 1:0 za Crvenu zvezdu. Nakon slobodnog udarca i intervencije odbrane Radničkog, Le Talek je glavom vratio loptu u šesnaesterac gostiju, zakasnio je sa izlaskom Ljubisavljević, lopta je došla do Boaćija, koji je prihvatio, obišao golmana Bajića, koji je padom u noge pokušao da spreči pogodak, i plasirao loptu u mrežu.

Do kraja poluvremena, crveno-beli su dva puta pogadjali okvir gola Bajića. Najpre u 28. minutu, nakon dobrog pasa u prazno Plavšića, Boaći je zatresao prečku, i u 32. minutu, kada je Ristić sa preko 20 metara ponovo uzdrmao okvir gola Bajića.

Nišlije su uzvratile u 35. minutu kada je Mrkić odlično šutirao sa preko 30 metara, a Kahriman je krajnim naporom odbranio izbacivši loptu u korner. Nakon kornera, pokušao je Apostolović da iskoristi jedan odbitak, šutirao sa 17-18 metara, ali je bio izblokiran.

Na samom početku drugog poluvremena, od 47. minuta, Crvena zvezda je povela sa 2:0, drugim golom na ovoj utakmici Ričmonda Boaćija. Milić je centrirao sa desne strane po zemlji, Ljubisavljević još loše reagovao, lopta mu je prošla ispod nogu, a iznenadnu ukazanu šansu Boaći je na najbolji način iskoristio.

Po treći put su domaći igrači pogodili prečku u 58. minutu. Bajić je imao sreće, a šutirao je Plavšić, ali su po treći put domaći pogodili gol u 60. minutu i opet je bio strelac Boaći. Centrirao je sa leve strane Anđelković, a u srcu šesnaesterca je bio sam reprezentativac Gane, koji nije propustio priliku za svoj het-trik i 3:0 za Zvezdu.

Pitanje pobednika je već tada, videlo se, bilo rešeno, a "tačku na i" je stavio Petković u 90. minutu, kome nije bilo teško da postigne pogodak sa 5-6 metara, nakon centaršuta Milijaša sa leve strane.

Radničkom ostaje još malo nade da će ipak u Evropu, jer je Napredak u Kruševcu remizirao sa Voždovcem, pa je Radnički na tabeli zauzeo 5. mesto.

Nakon utakmice, trener Radničkog, Milan Rastavac se zahvalio svima u klubu, vernim Meraklijama i najavio svoj odlazak iz Niša rečima “Moja misija u Radničkom je završena”.


CRVENA ZVEZDA – RADNIČKI NIŠ 4:0 (1:0)

Stadion “Rajko Mitić”

Gledalaca oko 5000Sudija: Brdar Ilija (Novi Sad)

Strelci: - 0:1 u 18. Boaći, - 0:2 u 47. Boaći, - 3:0 u 60. Boaći, - 4:0 u 90. Petković.

Žuti kartoni: Le Talek (Crvena zvezda), Miloš Živković, Ljubisavljević, Arsić (Radnički).

CRVENA ZVEZDA: Kahriman, Petković, Le Talek, Luković, Anđelković, Plavšić, Donald, Ristić, Adžić (od 58. srnić), Boaći (od 66. Milijaš), Vučićević (od 46. Milić).

RADNIČKI NIŠ: Bajić, Petrović, Miloš Živković, Ljubisavljević, Stanković, Stanojević (od 62. Tomić), Arsić, Dušan Živković (od 62. Popara) , Noma, Mrkić, Kojić (od 33. Apostolović).



Crvena zvezda 4 : 0 Radnički (N)
Partizan 5 : 0 Mladost (L)
Vojvodina 1 : 0 Javor Matis
Napredak 1 : 1 Voždovac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Partizan 37 30 4 3 58
2 Crvena zvezda 37 30 4 3 55
3 Vojvodina 37 22 6 9 43
4 Mladost (L) 37 18 6 13 36
5 Radnički (N) 37 15 9 13 32
6 Napredak 37 16 8 13 30
7 Voždovac 37 14 6 17 27
8 Javor Matis 37 11 10 16 22