XS
SM
MD
LG

Eurosport u saradnji sa kompanijom CA Technologies predstavlja novu aplikaciju za ljubitelje biciklizma

Eurosport, sportska destinacija broj jedan i neprikosnoveni dom biciklizma u Evropi, uspostavio je saradnju sa vodećom softverskom kompanijom i provajderom CA Technologies.

 

Cilj ovog partnerstva bio je kreiranje jedinstvene aplikacije za sve ljubitelje biciklizma koja je pokrenuta tokom prenosa trke Điro D’Italija. Eurosport će, po prvi put, koristeći CA API Management i CA App Experience Analytics alate, predstaviti interaktivnu mapu sa podacima o takmičarima, koji prate svaku fazu ovogodišnje trke Điro D’Italija i drugih važnih trka ove sezone.

 

Novi alati će biti ugrađeni u postojeću aplikaciju Eurosporta i mobilne proizvode kako bi omogućili ljubiteljima biciklizma da prate peloton na svakom metru trke, kao i pojedinačne koordinate biciklista i biometričke podatke, poput njihove visine, brzine, snage, ritma i srčanog ritma u realnom vremenu. Eurosport će koristiti nove alate tokom TV prenosa, kako bi grafički prikazao sve relevantne podatke u vezi sa takmičarima na ekranima, pružajući tako gledaocima detaljniju analizu nego ikada do sad.

 

CA API menadžment će omogućiti prikazivanje podataka o biciklistima direktno u Eurosportovoj novoj interaktivnoj mapi, koja će biti dostupna na mobilnim i veb aplikacijama. U cilju poboljšanja korisničkog iskustva, CA Analitika će omogućiti Eurosportu uvide u podatke o gledanosti kako bi se poboljšao dizajn aplikacije, navigacija i protok, i dostaviće ključne podatke o aplikaciji kako bi se poboljšao njen rad i bezbednost.

 

Eurosport će takođe kreirati dodatne digitalne i kratke biciklističke sadržaje, kao i nove podatke, uključujući ih u aplikaciju i mobilne veb proizvode. Ovo će podrazumevati prikaze i komentare trka, analizu ključnih momenata uz pomoć usporenog snimka i zuma, kao i prikazivanje serijala “Sport Explainers” – novog ekskluzivnog serijala na Eurosportu koji objašnjava ključne tehničke momente u sportu - čiji je sponzor kompanija CA Technologies.

 

Piter Haton, direktor Eurosporta, je izjavio: “Uvek tražimo nove načine da poboljšamo i dopunimo prenose najvećih svetskih sportskih događaja, a ova saradnja i razvoj aplikacije pokazuju da upravo to radimo i kada je reč o najvećim biciklističkim trkama ove godine. Znamo da ljubitelji sporta vole da imaju sve podatke na dohvat ruke i partnerstvo sa CA Technologies, uz TV prenos sportskih događaja, ljubiteljima biciklizma će obezbediti pristup svim podacima koji ih zanimaju.”

 

Haton je dodao: ”Ovo je naredni korak u našoj digitalnoj transformaciji i saradnja sa kompanijom CA Technologies nam omogućava da približimo ljubiteljima biciklizma peloton više nego ikada ranije. Gledaoci će biti u mogućnosti da budu u centru dešavanja, da bolje razumeju trke, bicikliste i priče sa staze.”

 

Loren Flaherti (Lauren Flaherty), direktorka marketinga u kompaniji CA Technologies je izjavila: “Ponosni smo na saradnju sa Eurosportom, i oduševljeni smo što su odabrali naš API menadžment i rešenja da stvore neverovatna iskustva za gledaoce. Dok televizija i dalje ostaje najpopularniji vid praćenja velikih sportskih događaja, gledanje ovakvih događaja putem drugih uređaja su postala izuzetno važna za publiku. Naša rešenja će ojačati kapacitete Eurosporta, i ujedno omogućiti interaktivno i impresivno iskustvo za fanove.”

 

Tokom 2017. godine, Eurosport će prenositi sva tri Grand Tura, sa ekskluzivnim i proširenim pravima prenosa biciklističke trke Điro d’Italija, kao i prenose velikog broja biciklističkih događaja širom sveta uključujući i svih pet “monumentalnih trka”. U ovoj godini Eurosport će direktno prenositi preko 200 dana biciklističkih takmičenja i 2 300 sati biciklizma na svojim kanalima.

 

Pobednik Tur de Fransa i vodeći biciklistički analitičar na Eurosportu, Huan Antonio Fleča je izjavio: “Ovo partnerstvo je dobra vest za sve ljubitelje biciklizma zato što će im pružiti još više korisnih informacija o najprestižnijim biciklističkim trkama. Ovi podaci su važni profesionalnim biciklistima i njihovim timovima, a sada su oni dostupni i gledaocima u toku direktnog prenosa uz pomoć nove aplikacije. Meni će, kao analitičaru, ove informacije pružiti bolji uvid u sve što se dešava na stazi i jedva čekam da svoje mišljenje podelim sa gledaocima.”

 

Da biste na najbolji način doživeli sve faze ovogodišnjih Grand Turova, preuzmite aplikaciju Eurosporta – besplatno, na Apple, Android i Windows uređajima.