XS
SM
MD
LG

Nišlije bi da nastave niz

Prvu od tri, možda, i najteže utakmice u ovom prvenstvu, Radnički igra u subotu, a protivnik će biti Vojvodina. Možda i neće biti najteže u ovom prvenstvu, ali svakako najznačajnije. Prilika je bašda protiv najboljih pokažu koliko vrede, i pokušaju da ostvare svoj veliki cilj – izlazak u Evropu.

Nišlije, protiv Novosađana ove sezone imaju pozitivan skor, u Nišu je bilo 1:0, u Novom Sadu 1:1. Mnogo prašine se diglo nakon utakmice u Nišu, a o tome je svedočila razvaljena vrata svlačionice u kojoj su fudbaleri Vojvodine boravili. Grmeli su na sudije, a interesantno je i to da je u tadašnjem duelu sudijsku trojku predvodio isti glavni sudija, kao i u subotu, Petar Piper iz Čačka. Imali su novosadski crveno-beli primedbe na sudjenje i u prolećnom delu prvenstva, kada su bili domaćini, ali i tada su Nišlije završile meč neporažene.

Jesenas na "Čairu"

Na Čairu, duel sa Vojvodinom dočekuju sa puno optimizma, jer iza sebe imaju seriju od tri pobede, bez primljenog gola. S druge strane novosađani su ispali iz takmičenja u Kupu Srbije pa im je što bolji plasman na tabeli Superlige jedini način za izlazak u Evropu i nadomak su tog cilja

“Drago mi je da smo došli u ovu fazu prvenstva sa apsolutno aktivnom pozicijom, jer nam je upravo to bio cilj u prethodnom periodu – da zavisimo od sebe i od svojih rezultata. Jedan veliki posao smo uradili u nekim prethodnim kolima, pogotovo u Kruševcu, ali veliki posao je još pred nama. U završnici prvenstva igramo sa našim najboljim ekipama, biće i lepo i teško. No, mi gledamo samo prvu narednu utakmicu i razmišljamo isključivo o Vojvodini. Naravno, dobro poznajemo rivala, koji je u dosadašnjem delu prvenstva iskazao svoj ofanzivni kapacitet sa Malbašićem, Melegom, Paločevićem i ostalima i svesni smo da pred sobom imamo značajan izazov i težak zadatak. No, mi smo rezultatima pokazali da možemo da se nosimo sa svima, verujemo da možemo da budemo ozbiljan takmac i ostvarimo svoje ciljeve i u Novom Sadu. Idemo na „Karađorđe“ sa najvišim mogućim ambicijama, svesni prilike koju ova utakmica nosi, a opet i radosni što smo uopšte dospeli u takvu priliku”– kaže, uoči odlaska u Novi Sad, trener niškog tima Milan Rastavac.

Današnja konferencija za medije

Radnički u Novom Sadu neće moći da računa na dvojicu standardnih igrača. Stojanović će odsustvovati zbog povrede, a Radoš Bulatović mora da pauzira zbog crvenog kartona, dobijenog u meču sa Napretkom. Kakve će rokade u timu napraviti strateg Nišlija, videćemo u subotu. Da li će popularni Raul Petrović biti u štoperskom paru sa Milošem Živkovićem, ili će to biti Marko Tomić, i da li će kapiten Nišlija ponovo pored desne aut-linije na mestu beka, videćemo na samoj utakmici.

U principu, jasno nam je kako da rešimo taj problem i verovatno ćemo se odlučiti za varijantu koja će nam doneti nešto više brzine u zadnjoj liniji, jer i Vojvodina raspolaže brzim igračima, pa treba razmišljati i o prostorima koje treba braniti – izneo je svoja razmišljanja o tome kako će izgledati delovanje niškog tima u fazi odbrane svog gola.

Na pitanje da li računa na to da će rivalu nedostatajati svežine, posle naporne utakmice sa Partizanom u Kupu, Rastavac je odgovorio:

“Računam na to da bi taj duel u Kupu mogao da ima nekog malog uticaja, ali opet, znam da Vojvodina ima kapacitet i u igračima koji su nastupili protiv Partizana, ali i u onima koji nisu igrali u sredu i čekaju svoju šansu da taj eventualni problem prevaziđu. Ne mislim, dakle, da će to biti neki značajni faktor, ali ono u šta sam siguran je da to neće biti presudan momenat u našem duelu” – kaže šef struke niškog tima.

Tomić u duelu sa Grujićem

O meču sa Vojvodinom pred novinarima je govorio i Marko Tomić:

“Sigurno je da nas čeka jedna teška utakmica. Vojvodina je odlična ekipa, a to, uostalom, pokazuje i njihodv plasman na tabeli. No, mi u Novi Sad odlazimo sa puno samopouzdanja. Dobro smo radili, dobro smo se spremili i nadamo se da ćemo na „Karađorđu“ osvojiti možda i presudne bodove u ostvarenju cilja” – optimista je popularni Tomke.

Vojvodina i Radnički igraće u subotu, od 19 sati, a utakmicu će suditi Petar Piper iz Čačka.