XS
SM
MD
LG

Prva pobeda za Mašinac u plej-ofu

Da su u uzlaznoj formi, fudbalerke niškog Mašinca pokazale su i novom pobedom nad zemunskom ekipom Sloga Radnički, u gostima, a krajnji rezultat bio je 0:2. Uspeh u 3. kolu plej-ofa Superlige još više dobija na značaju kada se uzme u obzir da su Nišlijke nastupile bez nekoliko važnih igračica.

Nakon debakla u 1. utakmici plej-ofa, Nišlijke su se razigrale, upisavši remi i pobedu; foto: Vanja Keser
 

Nakon debakla u 1. utakmici plej-ofa, Nišlijke su se razigrale, upisavši remi i pobedu; foto: Vanja Keser

Meč su propustile Mima Stanković i Milena Trnavac, fudbalerke koje su u četvrtfinalu Kupa, koji su ovi timovi odigrali pre svega 8 dana, jedine uspele da savladaju jednu od najboljih srpskih golmanki Ljiljanu Gardijan.

Ipak, njihove uloge preuzela je na sebe Viktorija Mišeljić, koja je u samo 6 minuta uspela da postigne dva gola i tako reši utakmicu, koja će najverovatnije biti ključna za osvajanje 3. mesta na tabeli.

Prvo je, nakon izvođenja kornera Mišeljić bila najviša u skoku, nakon čega se, po ivici, na protivničku stranu probila Isidora Vučković i asistirala Viktoriji, koja je ponovo pogodila.

U sledećoj utakmici, koja je na programu ovog vikenda, Nišlijke će na Delijskom visu dočekati Spartak, ekipu koja je već obezbediila titulu državnog šampiona i koja ih je već tri puta pobedila ove sezone, a najubedljivije je bilo u poslednjem duelu.


Nišlijke dobile protivnice u polufinalu Kupa

Nakon što su uspešno savladale sve prepreke i svoje mesto među najbolje 4 ekipe potvrdile i u Kupu, fudbalerke Mašinca dobile su protivnice i u polufinalu. One će 17. maja igrati u Beogradu protiv Crvene zvezde.

Ovaj duel biće 4. koji će ove sezone odigrati ova dva tima. Zvezda je pobeđivala dva puta, dok je na Delijskom visu pre dvadesetak dana, u poslednjem meču koji su odigrale, bilo nerešeno.

Verovatno da to nije bilo najsrećnije rešenje, jer je još jedna mogućnost bila Vojvodina, koja se takmiči u plej-autu, ali svakako nije ni najgora, imajući u vidu da je poslednja opcija bio Spartak.


Mašinac Trejs PZP 1 : 0 Sloga Radnički
Crvena zvezda 2 : 2 Spartak
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Spartak 12 11 1 0 34
2 Crvena zvezda 12 6 2 4 20
3 Mašinac Trejs PZP 12 2 2 8 8
4 Sloga Radnički 12 2 1 9 7