XS
SM
MD
LG

Zvezda rutinski protiv šampiona, prvenac Novog Beograda u BiH

Ragbisti aktuelnog šampiona Srbije Dorćola nalaze se na korak od ispadanja u Grupu B Prve lige Srbije u ragbiu 13. Pad najtrofenijeg srpskog kluba nastavljen je i ovo vikenda, pošto je u derbiju 5. kola Grupe A, Crvena zvezda na Adi Ciganliji ponovo ubedljivo savladala najvećeg rivala – 51:10 (25:6).

Crvena zvezda - Dorćol

Sa petim uzastopnim porazom, od čega četvrtim u domaćem šampionatu, Dorćolci za opstanak u društvu najboljih u nastavku sezone zavisiće od rezultata drugih mečeva, najpre preostalih utakmica niškog Radničkog. Po novom sistemu takmičenja u prvom delu sezone poslednje plasirana ekipa u Grupi A, seli se u Grupu B za jesenji deo šampionata, što znači da bi aktuelni prvak mogao da se oprosti od titule već u narednih nekoliko nedelja.

Crvena zvezda - Dorćol

Do tek devete pobede, ali treće ubedljive uzastopne, u ukupno 34 međusobnih duela (25 pobeda Dorćola), Zvezda je stigla pošto je postigla čak deset eseja, od čega po pet u svakom poluvremenu. Ponovo podmlađeni Dorćolci, sa već standardno odustnim povređenim naboljim igračima – kapitenom Daliborom Vukanovićem i reprezentativcem Stevanom Stevanovićem, nisu mogli da zaustave nalete crveno-belih. Uprkos porazu protiv istog rivala na startu sezone u Superkupu Srbije, Zvezda sada deluje kao da rutinski rešava mečeve protiv ekipe koja je igrala u svim nacionalnim finalima od 2011. godine i ponovnog pokretanja ragbija 13 na ovim prostorima.

Da bi ostali u Grupi A, ragbisti Dorćola moraju da u poslednjem 6. kolu savladaju Partizan, a da istovremeno Radnički u preostale svoje dve utakmice, protiv crno-belih i Zvezde budu poraženi. U suprotnom, do kraja sezone šampion Srbije igraće u Grupi B.

Vitez - Novi Beograd

Istovremeno sa domaćim prvenstvom, za vikend je nastavljeno takmičenje u regionalnoj Balkan Super Ligi. U meču Grupe A na stadionu Jardol, domaći Vitez izgubio je od Novog Beograda sa 30:10 (10:10.). Predstavnik Bosne i Hercegovine u regionalnom takmičenju odigrao je inspirativno prvo poluvreme i držao se dobro sa iskusnijim gostima iz Srbije. Međutim, u nastavku Novi Beograd je visokim ritmom slomio otpor domaćina i stigao do prve pobede u istoriji u zvaničnim međunardnim mečevima.

Rezultati 5. kola Grupa A Prva liga Srbije: Crvena zvezda – Dorćol 51:10, Radnički Niš – Partizan (odloženo). Tabela: Crvena zvezda 7, Partizan 5, Radnički 4, Dorćol 2.

Rezultati 2. kolo Grupa A Balkan Super Liga: Vitez – Novi Beograd 10:30. Tabela: Partizan 2, Novi Beograd 2, Vitez 0.