XS
SM
MD
LG

Fudbaleri Radničkog nisu dozvolili iznenađenje!

Posle ovako čudne utakmice, novinar obično traži način, kako da ,,otvori,,izveštaj. Poslužiću se onim što je njihov čuveni  Vojvodjanin Branko Radičević napisao ,,Mnogo hteo mnogo započeo...,,!!!

Da, sve ovo i još više od toga važi za neobičnu ekipu iz Odžaka. Ljudi se bore za opstanak, imaju naravno pravo da žele, ulažu napor, ali kada sve to čine moraju da znaju i svoje moći i moći protivnika. Odžaci su stigli juče popodne za svaku pohvalu, , trenirali  odmah posle fudbalera Radničkog na pomoćnom terenu Gradskog stadiona,  što je pak  ,,fudbalskoj čaršiji,,, onima koji ,,više znaju od pape,, bilo dovoljno da danas ,,puste priču,, o tome kako je ,,sve rešeno,, Znam one  koji su se baš dobro kladili igrajući ,,prelaz iz X u 2,,!“ I grdno se prevarili kao i još neki!

1

  Zašto o fudbalerima iz Odžaka na početku. Prošli put smo rekli da je Proleter u Pirotu ostavio najslabiji utisak. Fudbaleri iz Odžaka su ostavili ne samo to, već  i najčudniji utisak. Krenuli u utakmicu na juriš,,bezglavo,,  toliko otvoreno , kao da protiov sebe imaju ekipu kojoj će napuniti mrežu!!!

3

    Prvo, Radnički nije tim da se tako igra s njim, drugo, Radnički jeste u nekim ranijim utakmicama igrao slabije, ali Odžačani su danas u igri s Radnički ,,udarili glavom u zid,,! Jurnuli su na gol domaćih, igrali neku pas igru koja se razbijala o odbranu Radničkog, a za to vreme širom otvorili svoja vrata, da je Radnički mogao pored ova dva , da još toliko puta najmanje zatrese mrežu.

4

 Još jedan detalj ! Čak i kada bi došli u situaciji da ugroze Bulajića, gosti su tako nespretno delovali da se u gledalištu čuo smeh, ili podsmeh.

5

  Fudbaleri Radničkog su danas delovali, čvrsto, snažno, borbeno, agresivno i ,,zatvorili,, priču svima onima koji su na Stadion došli očekujući nešto drugo.

6

      Time je ovaj tim Marjana Živkovića još jednom pokazao da je prava šteta u nečem drugom, ne u igračima i da bi tek tada pirotski prvoligaš mogao u vrhove ove Lige.

    Radnički naprosto nema ljude da vode Klub. Uprava se raspala, sportski direktor konačno shvatio da treba da se mane posla i ,,knjiga je spala,, na dvojicu trojicu koji lutajući klubom nisu u stanju da naprave atmosferu neophodnu za velika dela. Eno Mačve, dobar primer, neka se uče ili neka se manu i kažu da nema ,,reseta,, jer oni to ne znaju. Voditi jedan klub, veliki, kakav je Radnički nije za slučajne prolaznike, ljude bez ikakvog , a kamo fudbalskog pedigrea! Voditi jedan klub  je teško, pitajte recimo, ponoviću, Ivicu Kralja. Da ironija bude veća, iako se čovek uči dok je živ, neki teko da nešto mogu da saznaju.

7

        Ovo sam napisao jer je u jednom trenutku bačeno ,,drvlje i kamenje,, na momke koji nisu zaboravili da igraju fudbal, već su upali u vrtlog svega i svačega i zbog  toga , teško je bilo snaći se a kamoli igrati kao ranije.

    Vratimo se utakmici! Gosti su , verujemo, posle ovog meča, shvatili zašto su na poziciji na tabeli tu gde jesu, razumeli da će morati, makar na gostovanjima, na velikim terenima, kakav je ovaj u  Pirotu, da se malo presaberu i budu oprezniji.

8

   Radnički je danas u odnosu na simpatične Vojvodjane delovao kao David koji nije želeo očigledno, a mogao je da udari jače!

    Eto toliko u ovom izveštaju! Bilo je od svega pomalo!!

9

Da umalo da zaboravimo beogradska ekipa sudija ,,podelila je pravdu na ravne casti,, bez greske , za desetku!

Prva liga 25. kolo:  Pirot Radnički – Odžaci   2:0 (2:0)

Radnički Bulajić -, Bućković 7 ( Ćirić), B.Mančić 7 ( Filipović ), Marković 7, Nikolić, 7, D. Petrov 7, N.Petrov 7, Čordašić 7, Mančić 8 ( Djurić), Ristov 8, Spasić 7. Strelci : M. Mančić u 17. min i Spasić u 34. min. Igrač utakmice: Marko Mančić Radnički Pirot.


Sledeća vest
Kostarika - Srbija