XS
SM
MD
LG

Prvenac Morava Geparda

U prvoj utakmici 3. kola Grupe B Prve lige Srbije u ragbiju 13 domaći Morava Gepardi su u Leskovcu savladali Car Dušan Silni iz Paraćina 40:4 (26:0). Jaka kiša je veoma otežala odigravanje derbija začelja Grupe B na stadionu FK Veternice, da bi u takvim vremenskim uslovima Gepardi stigli do prve pobede u sezoni i tako napravili veliki korak ka opstanku u ovom rangu takmičenja.

Domaći su od samog starta igrali znatno bolje i vrlo brzo su postigli tri eseja za vođstvo od 12:0, pošto je kiša ozbiljno smetala šuteru Milošu Stašinu da realizuje pretvaranja. Nakon serije poena u prvih 15 minuta, do kraja poluvremena malo su Gepardi usporili, ali su sa novih tri eseja završili prvi deo sa prednošću pd 26:0.

U nastavku, Morava brzo povećava vođstvo na 32:0 novim esejem, da bi potom usledio period igre gde su gosti uspeli da uspore napade domaćih. Nagrada je stigla u vidu počasnog eseja u 72. minutu, ali su do kraja Gepradi postigli još dva eseja za konačnih 40:4.

Preostali meč 3. kola Grupe B između Soko Vranja i Radničkog iz Beograda odložena. Na tabeli Grupe B lideri su ostali Soko i Radnički sa po četiri poena, Morava se probila na treće mesto sa dva boda, dok je poslednji Car Dušan Silni bez poena.

Za vikend je takođe na stadinu FK Heroj Polet u Jajincima održan turnir Kupa Srbije u ragbiju 9 za juniore. U konkurenciji četiri kluba, talentovani ragbisiti Partizana uzeli su titulu ispred ekipa Soko Vranje, Crvena zvezda i Dorćola. Najbolji strelac na turniru bio je Vladimir Milutinović koji je ukupno postigao 62 poena i tako potvrdio dobru formu uoči očekivane probe u Francuskom Tuluzu.

Turnir na kojem je učestvovao ukupno 41 mladi igrač, bila je dobra prilika da selektor juniorske reprezentacije Srbije Admir Hadžić na jednom mestu vidi sve kandidate za predstojeću test utakmicu protiv Norvežana. Mladi srpski ragbisti već u četvrtak lete put Osla, gde ih u subotu očekuje duel sa vršnjacima iz Norveške.