XS
SM
MD
LG

Mašinac u polufinalu Kupa Srbije!

Krajnji rezultat od 2:1 nikako nije oslikavao stanje na terenu tokom četvrtfinalnog meča ženskog Kupa u fudbalu. Niški Mašinac je gotovo sve vreme držao loptu na polovini terena protivničke ekipe Sloga Radnički iz Zemuna i, da njihov golman nije pružila odličnu partiju, verovatno da bi rezultat na Delijskom visu bio mnogo ubedljiviji.

Meč su Nišlijke otpočele veoma agresivno i napadački i šanse su se ređale jedna za drugom, a prvu je iskoristila Mima Stanković, tokom prvog poluvremena.

Loše vreme, klizav teren i kiša uticali na igru oba tima; foto: Vanja Keser
 

Loše vreme, klizav teren i kiša dosta uticali na igru oba tima; foto: Vanja Keser

I u nastavku se uloge nisu promenile: gostujuće fudbalerke su se mahom branile, dok je Mašinac napadao i stvarao ogroman broj dobrih prilika, ali je golman Ljiljana Gardijan bila izuzetno požrtvovana i odbranila nekoliko šuteva koji bi verovatno svakom drugom promakli.

Ipak, trenutak nepažnje domaćih igračica bio je dovoljan da Lana Čolić pobegne odbrani i sama dođe do druge strane terena. Tamo je golman niškog tima previše izašla, što je rezultovalo izjednačenjem koje je potrajalo par minuta, jer su fudbalerke Mašinca ponovo povele već u sledećem napadu, a odlučujući gol dala je Milena Trnavac.

Trener Mašinca Perica Krstić kazao je da je na početku utakmice očekivao sigurniju pobedu svog tima, ali i da je najvažnije da su obezbedili plasman u sledeću rundu, jer su utakmice u Kupu uvek nepredvidive.

Loše vreme, kiša u nekim delovima i proklizali teren onemogućili su nam da završimo neku od bezbroj akcija pred protivničkim golom uspešnije, kvalitetnije, da budemo efikasniji. Taj problem se javio i zbog toga što je Ljilja Gardijan, golman Sloge, branila sjajno. Kup utakmice su uvek teške i nepredvidive, posle 1:1 očekivao sam i obrt iako smo mi imali apsolutnu inicijativu - rekao je Krstić.

Polufinalni parovi biće određeni žrebom koji će se održati najverovatnije sledeće nedelje, a utakmice su na programu 17. maja.

Kup Srbije žene, četvrtfinale: Mašinac Trejs PZP - Sloga Radnički 2:1 (1:0)

Stadion na Delijskom visu, Niš. Glavni sudija: Tijana Radosavljević. Golovi: Mima Stanković i Milena Trnavac (Mašinac); Lana Čolić (Sloga Radnički).

Mašinac Trejs PZP: Jović, Šarac, Stevanović, Vučković, Milivojević, Stanković, Mišeljić, Stanković, Trnavac, Lazarević, Vasiljković

Sloga Radnički: Gardijan, Dabić, Šišković, Erac, Janković, Čolić, Đilas, Krstić, Batinić, Radović, Gojak.


Mašinac Trejs PZP 1 : 0 Sloga Radnički
Crvena zvezda 2 : 2 Spartak
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Spartak 12 11 1 0 34
2 Crvena zvezda 12 6 2 4 20
3 Mašinac Trejs PZP 12 2 2 8 8
4 Sloga Radnički 12 2 1 9 7