XS
SM
MD
LG

Umesto derbija, videli smo od svega pomalo što ne krasi fudbal!

Prva liga
23. kolo
Stadion kraj Nišave
Gledalaca oko 1000

Radnički: Bulajić 6, Bućković 6, Filipović 7 ( Memedović) Marković 7, Nikolić 6, Tolić 7, Čordašić 6, N. Petrov 7, Mančić 6, Ristov 7, Spasić 6

Igrač utakmice: Nemanja Petrov - Radnički

  Čudna utakmica! A trebalo je da bude, po mnogima – derbi!! Metaforično rečeno ,,bez, boje, mirisa I ukusa,,! Da se nije ,,zaoštrilo,, u poslednjih petnaestak minuta, odnosno, da domaći nisu krenuli da postignu drugi gol i da se do tada relativno dobri sudija Ivan Stamenković iz Kaludjerice, (očigledno da nije bio kadar za ovakve mečeve), nije pogubio i dozvolio da napravi nekoliko grešaka, ,,derbi,,  bi trebalo brzo zaboraviti. U tom periodu gol gostiju visio je u vazudu! Nikolić recimo nije uspeo ni sa dva metra da nadje lopti put do vmreže, šutirao je u centarhalfa koji je stajao na gol liniji. Bilo je to u 86. minutu.

Radnicki Indjija slika02 Radnicki Indjija slika03

 U 89. minutu sudija Stamenković, po reagovanju domaćih fudbalera nije video da je neko u ,,živom zidu,, gostiju, posle slobodnog udarca Ristova, igrao rukom. Rasprava sa njim, naravno da nije dala rezultat.

1

Evo dokaza da je sudija Stamenković oštetio Radnički. Na slici se dobro vidi i u video reportaži da je lopta pogodila protvničkog igrača u obe ruke!

  I kada već govorimo o arbitru, da kažemo da je bio ,,mlad i naivan,, u desetak situacija u kojima su gosti  lrežali na travi posle navodnih prekrašaja, jaukali ili ono poznato tražili pomoć zbog grčeva. Imao je i neke lose procene kod nekih navodnih prekrašaja! Tu mladi arbitar nije umeo da razdvioji bitno od nebitnog.

   Rekosmo na početku – čudan meč!

  Čudan i zbog toga što su oba tima, a verovalo se drugačije, (u Indjiji je recimo bilo mnogo agresivnije), ovoga puta igrali neku neočekivanu igru. Igru bez posebnih prilika u većem delu meča, sa mnogo praznina. Da, ti mečevi ,,na rezultat,, veoma često ,,ne umiru od lepote,,! Gosti su  često igrali sa previse  dodavanja i vraćanja lopte nazad, uz onaj već rečeni ,,piknik,, na travi.  Verovali smo, jer su tako i najavili, da će danas biti  agresivniji, ofanzivniji, konkretniji. Nisu! Dva tri puta su šutnuli na gol, a Lemajić je dao čudan gol u 47. minutu kada je sa metar samo postavio glavu, ( a visok je skoro 2 metra ), dok je Bulajič stajao kao skamenjen!

     I to je bilo čudno! U duhu meča.

      Gosti su imali priliku da prvi povedu već u 5. minutu. Lemajić i Bosančić su izašli pred gol Radničkog i ovaj drugi umesto da šutne loptu u gol ubacio je visokom cenatrforu koji se nalazio u nedozvoljenoj poziciji. I to je otprilike bilo sve u prvom delu i od njih.

     Piroćanci su sedam minuta kasnije imali loptu za prvi gol. Tolić je sa desne strane centrirao, Mančić dva metra zakasnio da je u padu ubaci u mrežu, a Spasić na kraju umesto da pogodi mrežu šutirao je u beka!!!

   Domaći su poveli u 40. minutu, kada je levi bek u šesnaestercu odgurao Petrova, ,,ušao mu u putanju,, i Stamenković  pokazao  na ,,čisti penal,, koji je Ristov iskoristio.

Radnicki Indjija slika05 Radnicki Indjija slika06 Radnicki Indjija slika08

   U nastavku, opisali smo gol Lemajića. Ali još jedan njegov pokušaj kada mu je lopta pobegla. I to je od Indjijaca bilo sve,  uz onaj beg Dolmatića (koga smo posebno upamtili po jaukanju) da ugrozi Bulajića ali je bio baš nespretan.

     Domaćima je trebalo dosta vremena da se ,,probude,, a gostima da se ,,ulogore,, ispred šesnaesterca i ostave fudbalskog majstora Lemajića da čeka grešku! Bilo je panike, kornera, gužvi, svega i svačega u poslednjih petnaest minuta, ali lopta nije ,,htela,, ili domaći nisu mogli da pronadju pravo mesto!

     Dakle, da završim kako sam počeo. U ovom zaista čudnom i neočekivano ,,praznom,, meču veći deo plena, ipak su odneli gosti. Iako je njihov trener najavljivao jedno, na terenu se radilo nešto sasvim drugo i Indjija, osim što je ostvarila željeno, nešto posebno nije učinila.

   Da nije bilo onih poslednjih petnaest minuta, o Radničkom bi mogli isto da kažemo!

 O sudiji smo rekli! Potpuno se izgubio u ,,vrtlogu,, one panike pri kraju meča! Ali i to je deo života. Ako nije to činio svesno! Da verujemo da nije!

Radnicki Indjija slika07 Radnicki Indjija slika09