XS
SM
MD
LG

Pobeda kao imperativ

Da li će Milan Rastavac uspeti da konsoliduje svoj tim, koji je delovao, po njegovim rečima "neskladno", u duelu sa Lučancima i uhvatiti “poslednji voz” koji se kreće ka Evropi ? Da li će se Voždovčani rezultatski vratiti u takmičenje i pokazati bilo kakve ambicije u playofu Superlige posle neplaniranih gubitka bodova od Čukaričkog i Radnika ? Odgovore ćemo imati u nedelju, negde posle 21 sat, kada utakmica izmedju Radničkog i Voždovca bude završena.

Šanse, da se Radnički domogne mesta koje će mu doneti izlazak na evropsku scenu, su svedene na minimum, ali još uvek postoje. Utakmicu sa Voždovčanima trener Nišlija, Milan Rastavac, vidi kao “ključnu”, a narednog protivnika kao prepreku koja se mora savladati. Današnja konferencija za medije je i pored, donekle neočekivanog, poraza u prošlom kolu, zračila optimizmom.

Očekuje nas ključna utakmica, to je sasvim jasno! Voždovac je prepreka koju, jednostavno, moramo da preskočimo. Trudili smo se da ovaj prethodni period, koji nije bio dobar, izbacimo iz glave i da se okrenemo samo onome što dolazi. Jer u sportu samo pobede „leče“ poraze, a od stare slave se ne živi. Mi znamo kako ćemo da se suprotstavimo ekipi Voždovca, a ako bismo pojednostavili stvari, potrebno je da odigramo slično kao u drugom kolu prolećnog dela prvenstva, kada smo pobedili ovde na Čairu – istakao je Rastavac na konferenciji za novinare.

Današnja konferencija za medije

Potom je šef struke niškog tima upitan da prokomentariše sve češće pominjanje kladionica i kvota, kada su utakmice Radničkog u pitanju…

To su stvari koje se dešavaju i na koje ne može da utičete. Znate, kladionica ima svuda u svetu, samo je pitanje kako ćete vi sa tim da se nosite. Razgovarali smo o tome i naš je zaključak da nemamo pravo da na to reagujemo. Jedino ispravno je da na terenu radimo stvari na koje možemo da utičemo. Šta god neko pričao, pisao ili računao, mi moramo da se okrenemo igri i da se koncentrišemo isključivo na teren, jer samo tako možemo da doprinesemo sebi – napominje Rastavac.

Što se igračkog kadra tiče, Radnički će svakako izgledati drugačije nego u Lučanima. Miloš Živković neće moći da igra zbog žutih kartona, a Vladimir Volkov još uvek nije zalečio povredu. Najverovatnije ni Saša Stojanović neće moći da se stavi na raspolaganje šefu stručnog štaba, a na povredu se žali i Marko Tomić. Dobra vest je da se Marko Mrkić oporavlja i sigurno će konkurisati za mesto u startnoj postavi.

Nije strateg niškog superligaša zadovoljan formom i zalaganjem svih igrača i u tom svetlu najavljuje osveženje startne postave i čitavog tima uopšte:

Biće određenih promena, to je sigurno. Nešto sa čim smo izlazili u prošlom meču, nije se pokazalo celišodnim. Ima igrača koji dobro rade, čekaju priliku i verujem da će je sada i dočekati. Sigurno će biti određenih promena – zaključio je Rastavac.

Dvostruki strelac iz Lučana, Lazar Arsić, veruje da će njegov tim u nedelju prekinuti ovaj neprijatan niz:

Očekuje nas teška utakmica! Posle naših loših rezultata, Voždovac nam dolazi u možda i najnezgodnijom trenutku, ali na nama je da se dobro spremimo, i fizički i u glavama, i da pronađemo put do pobede. Oni su veoma dobra ekipa, ali mi smo poslednja dva meča protiv njih rešili u svoju korist, pa verujemo da ćemo i ovog puta – optimista je „bombarder“ niškog tima.

Utakmica Radnički i Voždovac igraće se u nedelju, od 19 sati, a glavni delilac pravde biće Majo Vujović iz Novog Sada. 

 


Crvena zvezda 4 : 0 Radnički (N)
Partizan 5 : 0 Mladost (L)
Vojvodina 1 : 0 Javor Matis
Napredak 1 : 1 Voždovac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Partizan 37 30 4 3 58
2 Crvena zvezda 37 30 4 3 55
3 Vojvodina 37 22 6 9 43
4 Mladost (L) 37 18 6 13 36
5 Radnički (N) 37 15 9 13 32
6 Napredak 37 16 8 13 30
7 Voždovac 37 14 6 17 27
8 Javor Matis 37 11 10 16 22