XS
SM
MD
LG

Odvažno na Lučance

Utakmica protiv Javora, kao i čitava preliminarna faza prvenstva Superlige je arhivirana. Prvi stepenik na putu za Evropu, kao postavljeni zadatak pred niškim superligašem uoči ovog prvenstva, je uspešno savladan. Radnički se plasirao u završnu fazu prvenstva, a naredni izazov, plasaman u evropska takmičenja, kreće zvanično sutra sa početkom u 19 časova u Lučanima.

Niški Radnički gostuje ekipi Mladosti sa kojom se tokom ove sezone sastajao tri puta. Dva puta u okviru superligaškog takmičenja i jednom u susretu Lige “B” timova. Nišlije su bile bolje na Čairu (2:0) dok je Mladost na svom terenu slavila minimalnom pobedom (1:0) i najzad, pre nešto manje od mesec dana, u okviru takmičenja Lige “B” timova, ponovo je Mladost bila domaćin, utakmica je završena bez pobednika (2:2). Treba napomenuti da su na ovoj utakmici ekipe izašle u najjačim sastavima.

Na današnjoj konferenciji za štampu, trener Nišlija Milan Rastavac, istakao je da u niškom taboru dobro poznaju ekipu Mladosti, a da će Jovanović i Odita na sutrašnjem meču imati “posebnu pažnju” niške odbrane. O specifičnosti ovog dela takmičenja kaže:

Već duže vreme pričam, a to sam naglasio i nakon utakmice sa Javorom, da se radujem dolasku plej-ofa. Ubeđen sam da je to period u kojem nema prostora za opuštanje i izgovore. Jednostavno, svaka utakmica je eliminaciona i verujem da će doigravanje izvući maksimum iz svih nas. Trenutno smo šesti, a prva prilika da se popravimo na tabeli je ova u Lučanima i daćemo sve od sebe da već tamo dođemo do rezultata koji će nam omogućiti nešto bolji plasman.

Kao najveći problem u igri nakon tri meča bez pobede, Rastavac je istakao:

Definitivno je to agresivnost u napadu. I pred utakmicu sa Javorom smo ukazali na to kao problem, pa se nismo popravili. No, najviše na tome moramo da radimo i ja se nadam da će se boljitak videti već protiv Mladosti – ocenio je niški šef stručnog štaba.

Caki Stojanović - Radnički-Mladost 2:0

Nikola Mitrović se u meču sa Javorom prvi put našao u startnoj postavi ovog proleća, a nada se da će šansu dobiti i u Lučanima:

Očekuje nas veoma teška utakmica. Znamo se dobro, oba tima imaju visoke ambicije, a u plej-ofu svaka utakmica je bitna. Potrudićemo se da put ka Evropi započnemo upravo pobedom u Lučanima – odvažan je popularni Toti pred prvi duel u doigravanju.

Radnički je u Lučane otputovao bez povređenog Vladimira Volkova, a svi ostali igrači su u kombinaciji za sastav, uključujući i Miloša Petrovića, koji je u meču sa Javorom "odležao" žutie kartone.

Utakmica se igra u utorak, od 19 sati, a sudiće Lazar Lukić iz Beograda.

 


Crvena zvezda 4 : 0 Radnički (N)
Partizan 5 : 0 Mladost (L)
Vojvodina 1 : 0 Javor Matis
Napredak 1 : 1 Voždovac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Partizan 37 30 4 3 58
2 Crvena zvezda 37 30 4 3 55
3 Vojvodina 37 22 6 9 43
4 Mladost (L) 37 18 6 13 36
5 Radnički (N) 37 15 9 13 32
6 Napredak 37 16 8 13 30
7 Voždovac 37 14 6 17 27
8 Javor Matis 37 11 10 16 22