XS
SM
MD
LG

Turnir veterana - Ere zasenile svoje rivale

Košarkaški veterani Užica i Čajetine osvojili su prvo mesto na turniru u Valjevu. Pored njih na ovom dvodnevnom takmičenju učestvovale su ekipe Sirmijuma (Sremska Mitrovica) i Beograda.

Ekipa Užice - Čajetina i Sirmijuma (beli dresovi)

Ere su osvajanje trona najavile pobedom protiv favorizovane ekipe Sirmijuma, rezultat 64:62. Treba reći da je trijumf ostvaren posle velike borbe na parketu tokom regularnog toka susreta a velika pobeda plod je bolje igre tek u drugom produžetku. Pobeda je značajna jer je ostvarena protiv ekipe koji će uskoro biti učesnik Svetskog prvenstva za košparkaške veterane.

Kruna je "overena" u drugom susretu sa Beogradom. Posle sijaset rezultatskih preokreta uporne i neumorne Ere, iako sa "kraćim rosterom", ostvarile su pobedu (51:45) u dramatičnoj završnici.

Ere sa ekipom Beograda foto: D. Pejić

Ekipa koju su predvodili trener Miodrag Dimitrijević i najbolji strelac Predrag Jovanović našla se zasluženo na prvom mestu. Pored ove dvojice u timu su bili Aleksandar Pavlović, Goran Radović, Nikola Jajčanin, Miroslav Vučinić, Aleksandar Miljević, Vukašin Vujičić i kapiten Dragan Pejić koji zbog neugodne povrede na prvoj utakmici nije mogao da pomogne svojim kolegama u meču sa Beogradom. Meč je posmatrao sa klupe.

Naravno, kako to inače biva, na kraju je ovo druženje začinjeno "petom četvrtinom" u Lovačkom domu u gradu na obali Koluvare. .

- Hvala našim prijateljima iz Valjeva koji su nam priuštili druženje gde smo se podsetili na lepe trenutke iz minulih košarkaških vremena. Sve je bilo na visokom nivou od dočeka, preko takmičenja, smeštaja i druženja.. Nama nije bilo lako da budemo najbolji jer su obe ekipe bile veoma kvalitetne. Ipak, uspeli smo da premostimo probleme i dođemo do vrednih pobeda. Na kraju pobedila je košarka i to je nabitnije - rekao je posle turnira Aleksandar Pavlović, legebnda užičke i srpske košarke.