XS
SM
MD
LG

Jubilarno Svetsko prvenstvo u Šefildu

Najstariji, najvredniji i najprestižniji snuker turnir, u svojoj 90 godina dugoj istoriji, 2017. obeležava 40 godina gostovanja u Krusibl teatru u Šefildu.  Pravo učešća na takmičenju ima 16 najboljih igrača sveta, kao i 16 kvalifikanata. U kvalifikacijama će učestvovati svi igrači sa profi tura, osim nosilaca, a za plasman u završnicu turnira potrebno je upisati tri pobede, na deset dobijenih frejmova. To je potencijalno “minsko polje” za sve favorite, odnosno period takmičenja u kojem se očekuju mnoga iznenađenja. Kvalifikacije se održavaju od 5. do 12. aprila, u Ponds Fordž sportskom centru, nedaleko od Krusibl teatra.

 

Po okončanju Otvorenog prvenstva Kine u Pekingu urađena je poslednja revizija svetske rang liste, odnosno poznata su imena nosilaca, kao i njihov raspored u žrebu. Sada samo Mark Selbi zna kada će nastupiti, jer tradicionalno prvog dana takmičenja u 11 i 20 časova svoj meč prvog kola odigraće branilac titule.

 

Ove godine konkurenata za trofej ima više nego prethodnih sezona. U sjajnoj formi proleće je dočekao Džad Tramp, izvanredno igra i Marko Fu, a velikani snukera, poput Ronija O’Salivena, Džona Higinsa, Šona Marfija, Nila Robertsona i Marka Selbija uvek imaju najviše ciljeve i za očekivati je da dočekaju drugu nedelju takmičenja u Šefildu. 

 

Osvajanje poslednjeg trofeja u bogatoj sezoni 2016-2017 pobedniku će doneti laskavu titulu i rekordnu nagradu od čak 375.000 funti.

 

Eurosport će intenzivno pratiti poslednji, 19. rangirni turnir u sezoni, od 15. aprila do 1. maja, a na Eurosport Plejeru biće dostupan uživo svaki sekund svakog meča u Krusibl teatru.