XS
SM
MD
LG

Kuglanje: Ernješi i Kovačić u finalu, Zavarko i Tepša za bronzu u Ligi šampiona

PODBREZOVA, 1. april (Info centar).- Mađarski Segedin, u čijim redovima igraju dvojica srpskih reprzentativaca Robert Ernješi, trostruki prvak sveta za omladince prošle godine i Igor Kovačić, osvajač sedam seniorskih i juniorskih svetskih medalja 2016. u Novigradu, pobedio je u polufinalu fajnal fora Lige šampiona u slovačkoj Podbrezovoj hrvatski Zaprešić sa 3.759:3.717 (6:2) i plasirao se u finale gde će mu protivnik biti nemački Rot vajs koji je sa 3.875:3.777 (5:3) savladao domaćina turnira slovački Sport gde igraju najbolji kuglaš sveta, srpski as Vilmoš Zavarko i standardni srpski reprezentativac Daniel Tepša a trener je selektor seniorsk srpske reprezentacije Miloš Ponjavić.

Igrač meča između branioca titule Segedina i Zaprešića bio je Robert Ernješi sa 677 čunjeva. Doneo je poen savladavši Branka Maneva (626) sa 4:0 u set poenima. Kovačić je izgubio poen (630) od najuspešnijeg igrača u redovima Zaprešića Branislava Bogdanovića (665) na više čunjeva jer je u setovima bilo 2:2.

U meču Sporta i Rot vajsa, posle prvog bloka (igralo se na šest staza) bilo je 2:1 za Sport koji je imao samo 19 čunjeva prednosti, jer je Bistrik izgubio od Matijasa Vebera sa 87 čunjeva (677:590, 4:0). U drugom bloku za domaćine samo je Kuna dobio poen, a razigrani igrač utakmice Timo Hofman (685) i slovenački internacionalac u redovima Rot vajsa Boris Benedik (667) su osvojili poene uz veliku čunj razliku i odveli Nemce u finale...

U ženskoj konkurenciji, prošlogodišnji pobednik austrijski Beč je savladao riječku Mlaku sa 3.730:3.457 (8:0) predvođen igračicom dana Čehinjom Hanom Vidermanovom (668) i obezbedio finale drugu godinu za redom. Drugi finalista je nemačka Viktorija iz Bambrega koja je sa 3.651:3.504 (7:1) pobedila slovenačko Celje. Igračica meča bila je svetska šammpionka i rekorderka u dresu Viktorije, hrvatska kuglašica Ines Maričić (642).

Finale - kuglaši: Rot vajs – Segedin, za treće mesto: Sport - Zaprešić.

Kuglašice- finale: Beč – Viktorija, za treće mesto: Mlaka – Celje.

Prošle godine na fajnal foru u Bambergu, titulu je kod kuglaša osvojio Segedin, pobedivši u finalu Viktoriju. Treće mesto pripalo je nemačkom Rot vajs, koji je u meču za bronzu bio bolji od slovačkog Sporta.

Kod kuglašica, Beč je lane bio senzacija Lige šampiona savladavši u finalu Viktoriju iz Bamberga. Treća je bila riječka Mlaka, koja je bila bolja od zagrebačkog Admirala.