XS
SM
MD
LG

Ubedljivi Soko i Radnički

Ubedljive pobede ragbista Radničkog iz Beograda i Soko Vranja obeležile su start takmičenja u Grupi B Prve lige Srbije u ragbiju 13. Radnički je pred svojim navijačima na stadionu BUSK lako izašao na kraj sa debitantom ekipom Car Dušan Silni iz Paraćina 62:6 (28:0), dok je u tzv. "derbiju južne pruge" Soko Vranje iznenadilo Morava Geparde iz Leskovca lakom pobedom od 38:0 (24:0).

Radnički - Car Dušan Silni

U Beogradu nije bilo mnogo problema za favorizovane domaćine koji su silno motivisani ušli u duel sa Paraćinci kojima je to bila prva utakmica u ragbiju 13, pošto su do sada učestvovali samo na turnirima u ragbiju 9. Sa četir eseja u prvih 15 minuta igre Radnički je praktično rešio pitanje pobednika, iako su do kraja prvog poluivremena gosti uspeli da dobro pariraju. Ipak, reprezentativac Srbije Đorđe Gak je sa dva brza eseja u 30. i 33. minutu doneo veliko vođstvo Radničkom na poluvremenu - 28:0.

U nastavku ponovo silovit start domaćih ragbista koji vezuju šest eseja bez odgovora, a istorijski trenutak se desio u 64. minutu kada je prvi esej za Car Dušan Silni postigao Dario Abidinović. Ovom pobedom Radnički je izbio na čelo tabele posle mečeva 1. kola.

Radnički - Car Dušan Silni

Domaćin je bio ubedljiv i Vranju, iako je pred početka komšijskog derbija gost bio blagi favorit. Kiša i jak vetar bitno su uticali na tok meča, pa se u tim okolnostima bolje snašao domaći Soko koji je već na pauzi vodio sa 24:0. Morava je u drugom poluvremena bila konkretnija, ali čak nije stigla ni do utešnih poena. Ovom pobedom na najbolji način je proslavljena šestogodišnjica prve ikada odigrane utakmice u ragbiju 13 u Vranju.

Rezultati 1. kola Grupe B Prve lige Srbije: Soko Vranje - Morava Gepardi Leskovac 38:0 (24:0), Radnički Beograd - Car Dušan Silni Paraćin 64:6 (28:0). Tabela: Radnički 2, Soko Vranje 2, Morava Gepardi 0, Car Dušan Silni 0. Parovi 2. kola (8. i 9. april): Morav Gepardi - Radnički, Car Dušan Silni - Soko Vranje.