XS
SM
MD
LG

Banjalučani zakoračili u elitu

Banjalučki Borac je savladao imenjaka iz Šamca visokim rezultatom i, na neki način, ovjerio plasman u "elitu" BiH.

Doduše, nije se olako "fenjer" ugasio. Šta više, Šamčani su tokom večeg dijela prvog poluvremena bili ravnopravan protivnik, ponekad i dominantniji akter ove utakmice. Pa, ipak, do prednosti su došli gosti u 19. minutu. Izveden je slobodan udarac sa 20 metara, iskosa sa lijeve strane, lopta je za trenutak izblokirana, onda je na suprotnoj strani došla do Bojana Puzigaće koji pogađa cilj iz neposredne blizine.

Ubrzo su navijači gostujućeg tima nasrnuli na ogradu, nemoćni da kontrolišu emocije izazvane vođstvom plavo-crvenih. Kao iz zemlje su iznikli pripadnici jedinice za specijalne zadatke i podršku, a navijači gostiju počeli da navijaju tako da za fudbal još ima nade. Trobojkama su išarali dobar dio tribine, samo su njihove želje ostale kristalno jasne i čiste - da se ostvari siguran trijumf!

Međutim, u 29. minutu domaćin je imao sjajnu priliku kada su Nemanja Arsić i Nikola Šarkanović gradili akciju, a Mirza Šarkanović nije uspio da poravna rezultat. Samo što je počelo drugo poluvrijeme, "crno-bijeli" su imali sjajnu priliku, ali se Asmir Avdukić nije dao savladati.

U 53. minutu gosti su izveli korner sa lijeve strane, a Branko Ojdanić ispoljio prisebnost. Samo tri minuta kasnije najbolji akter susreta Miloš Đurđević je lob udarcem matirao mladog, ali sve boljeg Filipa Marinkovića. Otklonnjene su sve dileme, šampionska pjesma može da počne.

Ipak, Siniša Dujaković rekao je da nije sve gotovo. U 80. minutu postigao je najljepši pogodak na utakmici, na način na koji to rade fudbalski majstori, potpisavši pobjedničku priču u Posavini.

Trener domaćih, Zoran Pupčević, istakao je da se u Šamcu stvara tim za novu sezonu, pošto je ova izgubljna.

Kormilar gostiju, Vule Trivunović, pokazao je da je fudbalski dragulj čiji sjaj obasjava cijelu Krajinu, samo da to svi na vrijeme vide.

Navijači dva tima takvi da je najpopularniji sport ponovo pobijedio.

Na radost svih...

BORAC (Š) - BORAC (BL) 0:4 (0:1)

Strijelci: 0:1 Puzigaća (19), 0:2 Ojdanić (53), 0:3 Đorđević (56), 0:4 Dujaković (80).
Stadion: Gradski u Šamcu.
Gledalaca: 700.
Sudija: Danijel Pajić (Bijeljina).
Žuti kartoni: Milićević, Maksimović, Šarkanović, Paležnica (Borac, Š), Radoja, Danilović (Borac, BL).

BORAC (Š): Marinković, Lj. Sarkić (od 55. min. Paležnica), Arsić, Hasanović, Šarkanović, Vujanić, Milićević, Maksimović (od 57. min. Zurapović), Perić (od 75. min. Maslić), Kertić, S. Sarkić. Trener: Zoran Pupčević.

BORAC (BL): Avdukić, Vejnović, Ojdanić, Puzigaća, Radoja (od 76. min. Guzina), Kunić, Dujaković, Đorđević (od 85. min. Zekanović), Delić (od 88. min. Kukić), Danilović, Burazor. Trener: Vule Trivunović.

Igrač utakmice: Miloš Đorđević (Borac, BL).