XS
SM
MD
LG

Jedinstvo nadvisilo "musketare"

Ribnica i Jedinstvo odigrali su dva maratona u okviru četvrtfinala plej ofa,a ni jedan rival nije iskoristio prednost domaćeg terena. Majstorica u Kraljevu, pred TV kamerama Javnog servisa Srbije, dala je odgovor na pitanje ko će među četiri najbolja tima u državi i ko će biti protivnik novosadskoj Vojvodini u polufinalu plej ofa.

Na početku majstorice strateg gostiju Vukelić iznenadio je sa postavom u kojoj je Pešut zaigrao na sredini,a Micić u dijagonali sa Roljićem. To je dalo rezultata, tri bloka do tehničkog tajm auta, bolja igra na mreži, u polju i na semaforu je stajalo 8-12. Gosti su bili nezadrživi, stigli su do kapitalnih 12-20, ali je Ribnica mini serija 3-0 inicirala prvi predah sa klupe gostiju iz Srema. Radišić i društvo su rutinski set priveli kraju za konačnih 18-25.

Navijači Ribnice su sa uzdasima "neće valjda opet" propratili kraj prvog i početak drugog seta. Jedinstvo je ove sezone dva puta slavilo kraj Ibra,a igra u prvom delu meča upućivala je na sličan scenario i u petom međusobnom obračunu ova dva tima. Rezultatska klackalica potrajala je do 7-7. Onda je neuhvatljivi Pajić uz podršku Roljića na servisu doneo tri poena prednosti Pazovčanima i naterao Boška Mačužića na prvi tajm aut u ovom delu igre. Isti odnos snaga bio je i kod tehničkog tajm auta, ništa nije polazilo za rukom "musketarima" koji su ulazili iz greške u grešku. Na kraju ovog dela igre 20-25 i sve je mirisalo na ubedljivi trijumf gostiju. Ribnicu ove sezone niko u Kraljevu nije ovako nadigrao, kao Pazovčani u prva dva seta.

Pokušala je Ribnica u trećem setu povratak iz tamnog vilajeta. Bolje su servirali domaći, nekoliko uhvaćenih lopti u polju i na tehničkom tajm autu ovog seta bilo je 12-8. Ribnica je zadržala ritam, uspela je da odgovori na par napada gostiju i na kraju, uz ovacije verne publike stigla do 25-19 i 1-2 u setovima.

Kraljevčani su u revanš meču u Staroj Pazovi vodili 2-0 u setovima i meč rešili u svoju korist tek psoel taj breka. Takav scenario očekivali su navijači domaćih posle svega viđenog u tri seta ove majstorice. U četvrtom setu Mihailo Pajić je serijom poena doneo Pazovčanima prednost od tri poena koju je Ribnica uz mnogo muke stigla i prestigla do tehničkog tajm auta 12-11. Od tog trenutka Kraljevčani su konstantno bili u vođstvu, ali je Jedinstvo pretilo. Ipak, u završnici nekoliko grešaka gostiju bilo je dovoljno da "musketari" stignu do 25-21 i izjednačenja u meču. U drugom delu sezone Ribnica samo dva puta nije igrala taj brek, pa je preokret u ovom meču nekako bio očekivan.

Buran je bio početak petog seta, gosti su preko iskusnog Roljića stigli do vođstva od 0-4,a kada je libero domaćih Močić zbog prigovora dobio crveni karton i strane zamenjene pri vođstvu Jedinstva 3-8, malo ko je verovao u preokret. Jedinstvo je znalački došlo do zasluženog trijumfa, jer su Pazovčani više želeli pobedu, igrali smirenije i na kraju 10-15 za konačnih 2-3.

Pazovčani će u polufinalu plej ofa igrati sa Vojvodinom,a prva dva meča se igraju u SPENS-u u nedelju i četvrtak.

RIBNICA - JEDINSTVO (SP) 2 - 3 (18-25, 20-25, 25-19, 25-21, 10-15)

Nova sportska dvorana u Kraljevu Gledalaca: 500 Sudije: A. Petrović (Užice) i V. Simonović (Kragujevac)

RIBNICA: Ilić 13 (6 bl, 4 gr) , Nenadić 12 (1 as) , Sl. Milovanović 8 (3 bl, 1 as, 2 gr), Okošanović 11 (1 bl, 7 sg, 4 gr) , Ćosić 15 (2 as, 5 sg, 9 gr) , Vilimanović 2 (6gr), Močić (libero), Marković, St. Milovanović 4 , Stefanović , Paunović, Savić (libero 2) Trener: B. Mačužić

JEDINSTVO (SP): Milić7 (2bl) , Radišić 4 (1 as, 1 bl), Micić 6 (6sg), Pajić 24 (6 gr) , Pešut 11 (4 bl, 4 gr) , Roljić 7 (2 as, 5 sg) , Majstorović (libero), Radivojević, Matijašević , Jovanović 4, Paravinja, Madić Trener: Ž. Vukelić