XS
SM
MD
LG

"Plavo-bijelo veče" za domete veće

Veliki broj privrednika i rukovodstvo Tekstilca Kort, ali i sportski radnici izvan Dervente učestvovali su u donatorskoj manifestaciji "Plavo-bijelo veče". Istu je organizovao Milorad Simić, načelnik Dervente, sa čelnicima prvoligaša iz grada na Ukrini.

Uspješno donatorsko veče

Učesnici su imali priliku da simbolično "kupe" najmanje jedan kvadrat terena po cijeni od 50 maraka, a ovim događajem je i zvanično otpočela kampanja "Kvadrat za budućnost", tokom koje će se prikupljati sredstva za izgradnju terena sa vještačkom podlogom, što je jedna od ključnih infrastrurnih potreba ovog sportskog kolektiva.

Kupac prvih osam kvadrata bio je načelnik Dervente Milorad Simić, kome nije prvi put da podiže i gradi ono što je dio Dervente, a koji je naglasio da Tekstilac ima dugu istoriju, te da je rukovodstvo započelo jedan važan projekat kojeg će podržati i lokalna zajednica.

"Ova donatorska veče doprinijeće da svi zajedno damo svoj doprinos za budućnost sporta, fudbala i mladih ljudi. Vjerujem da je ovo samo inicijalna kapisla koja će se raširiti našom zajednicom sve do kraja realizacije projekta, sa ciljem da izgradimo teren sa vještačkom travom, da bi svima onima koji žele da se bave sportom, omogućili normano treniranje i kada to inače ne bi dopuštali vremenski uslovi. Pozivam sve one kojima su Tekstilac i Derventa u srcu i duši da budu dio ove akcije", rekao je Milorad Simić, načelnik Dervente.

Duško Reljić i načelnik grada Milorad Simić

Član Skupštine i predstavnik generalnog sponzora kluba "Kort marketa" Duško Reljić rekao je da ova kompanija duži niz godina pomaže Tekstilac, te da je od prošle godine saradnja podignuta na još viši nivo.

"Uslovi u kojima naši fudbaleri treniraju su i doveli do toga da zajedno sa lokalnom vlasti organizujemo donatorsko veče za prikupljanje sredstava za izgradnju terena sa vještačkom travom koji će doprinijeti kvalitetu sporta u opštini. Potrebno je oko 300.000 maraka za završetak ovog projekta i vjerujem da ćemo zajedničkim snagama do jeseni to i uspjeti", optimističan je Reljić.

Predsjednik Skupštine FK Tekstilac Kort Bojko Gatarić istakao je da je stanje na pomoćnom terenu zaista loše, ali da je uvjeren da će se ovaj projekat provesti do kraja, što je u skladu sa klupskim takmičarskim ambicijama, odnosno plasmanom u Premijer ligu BiH.  

Inače, učesnici "Plavo-bijele večeri" kupili su ukupno 780 kvadrata i tako Tekstilcu osigurali 39.000 maraka za ovu namjenu, a kako je izvjesno da će Planom kapitalnih investicija za 2017. godinu biti obezbijeđeno još 50.000 maraka, te da postoji veliko zanimanje za učešće u akciji, iz kluba poručuju da nema prepreka za početak prvih radova.

Zlatko Spasojević, fudbalski radnik iz Doboja

Cilj kluba je, kako je rečeno ovom prilikom, postavljanje vještačke podloge površine oko 6.500 kvadrata, te uređenje terena na kojem bi se mogle igrati i takmičarske utakmice.

Svi koji žele da pomognu Dervenćanima, svoja sredstva mogu uplatiti na žiro račun u Novoj banci: 555-008-00532739-66
Devizni račun, IBAN: BA395550000006133231
SWIFT: NOBIBA22