XS
SM
MD
LG

Građevinarke u četrvtfinalu Kupa Srbije

Mačva je povela pogotkom Snežane Jezdić u 43. minutu, da bi Una Miljković u 79. minutu donela građevinarkama izjednačenje, a Milica Smiljković u 94. minutu dovela svoj tim do trijumfa.

ŽFK Rad: Todorović, Miljković, Babić, Polić ( od 60 Dukić), Pantović, Tanasković, Milenković ( od 55 Smiljković od 94 Radulović), Civrić ( od 46 Milošević), Mirčetić, Simić, Ćorluka

ŽFK Mačva: Lazić, Vukašinović, Filipović, Stajičić, Vučić, Simić, Graovac, Tanacković, Stanišić, Jezdić, Micić

Sa Radovkama nema šale. Ubrzanim tempom pišu nove stranice klupske istorije. Za dve i po godine postojanja, na pragu su da promene dva ranga takmičenja, nedavno su slavile u Kupu Beograda, a ovog puta savladale su u osmini finala Kupa Srbije ekipu Mačve sa 2:1 i plasirale se u četvrtvinale najmasovnijeg takmičenja. Do novog uspeha građevinarke su stigle posle preokreta, jer su gošće povele golom Snežane Jezdić u 43. minutu, da bi Una Miljković u 79. minutu donela građevinarkama izjednačenje, a Milica Smiljković je u nadoknadi vremena donela svom timu trijumf.

Važnost utakmice kao da je okovala noge domaćim fudbalerkama koje su se istina trudile i borile ali bez završnice i prave šanse za realizaciju. U nervoznoj I rastrganoj igri bez pravih šansi na obe strane, Šapčanke su se bolje snašle u prvom poluvremenu prvenstveno zahvaljujući vrlo dobroj odbrani i u 43. minutu stigle do vođstva posle jedne uspešne kontre koju je znalački iskoristila najbolja fudbalerka u taboru gošći, Snežana Jezdić. Novinarske beležnice bi ostale prazne da nije bilo pomenutog gola i pokušaja Jezdićeve u 2. i Mirčetićeve u 4. minutu. Sve ostalo je za zaborav.

U nastavku utakmice sasvim druga slika na terenu. Građevinarke su ofanzivno krenule da što pre dođu do poravnanja rezultata, dok su se gošće isključivo opredelile za odbranu gola i opstrukciju igre. Ulaskom u igru Milice Smiljković i Marije Milošević srednji red je dobio na čvrstini a napad na agresivnosti. U 71. minutu Dukićeva je bila u stopostotnoj šansi da poravna rezultat, ali Suzana Lazić je smelom intervencijom i padom u noge uspela da sačuva svoju mrežu. Samo dva minuta kasnije još jedna prilika za građevinarke. Tanaskovićeva se probila po desnoj strani, potom je usledio centaršut, Marija Milošević je u punom naletu zakačila loptu iz prve, međutim Lazićeva je još jednom odlično intervenisala i sačuvala mrežu. Stezao se obruč oko gola Šapčanki, a onda konačno u 79. minutu radost za domaće fudbalerke. Milica Smiljković je izvela slobodan udarac iskosa sa leve strane, u gužvi u šesnaestercu gošći, u buketu fudbalerki, najsnalažljivija je bila Una Miljković koja je trzajem glavom “zakucala” loptu u mrežu. Poravnjenje rezulatata kao da je još više dalo krila fudbalerkama Rada, kako bi izbegle rulet završnicu sa penala, pa su nastavile sa još agresivnijom igrom, ali izostala je konkretnija završnica, izuzev pokušaja Danijele Mirčetić kada je u 83. minutu lopta prohujala pored same stative. I kada su svi očekivali da četvrtfinalistu Kupa odluče penali, tako nije mislila Milica Smiljković koja je u nadoknadi vremena iz slobodnog udarca sa 20 metara, ali uz obilatu pomoć golmanke Suzane Lazić, donela veliku radost svom timu i plasman u četvrtfinale Kupa Srbije. Sasvim zasluženo!

 

 


14 .kolo Prva liga Srbije
Mačva 4 : 0 Rad
ŽGFK Lavice Dubočica 5 : 0 Kolibri
Trijumf 3 : 0 Jagodina
Polet 2 : 0 Šumadija 1903
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Rad 14 11 1 2 34
2 Trijumf 14 8 2 4 26
3 Polet 14 6 4 4 22
4 ŽGFK Lavice Dubočica 14 6 3 5 21
5 Mačva 14 7 0 7 21
6 Šumadija 1903 14 6 2 6 20
7 Kolibri 14 4 4 6 16
8 Jagodina 14 0 0 14 0