XS
SM
MD
LG

Zvezda ubedljivo srušila šampiona

Ragbisti Crvene zvezde savladali su aktuelnog šampiona Dorćol sa 50:20 (14:16) na FK BASK Areni na Carevoj Ćupriji u derbiju 2. kola grupe A Prve lige Srbije u ragbiju 13. Nakon dve ispuštene pobede na startu nove sezone, crveno-beli su svoje razočaranje lošim rezultatima iskalili ni manje ni više nego na najvećem rivalu i tako se brzo revanširali za poraz u Superkupu Srbije pre dve nedelje.

Toko prvog poluvremena nije nagoveštavao ovako ubedljivu pobedu Zvezde. Dorćolci su u utakmicu ušli bez trojice najboljih igrača, reprezentativaca Dalibora Vukanovića, Stevana Stevanovića i Stefana Nedeljkovića, te iskusnog Mirka Božovića, ali se to u prvih 40 minuta nije odražavlao na rezultat. Naprotiv, aktuelni prvak je prvo poluvreme dobio sa 16:14, esejima Stefana Vukanovića, Ognjena Docića I povratniku tim posle povrede Relje Petrovića.

Igra u drugom poluvremenu bila je veliki problem za Zvezdu u obe utakmice u dosadašnjem toku sezone, u Superukupu takođe protiv Dorćola i u 1. kolu u večitom derbiju sa Partizanom, međutim upravo su u tom delu meča crveno-beli dotukli rivala. Čak šest eseja postigli su Zvezdaši u nastavku utakmice, od toga Vojislav Dedić I Miloš Zogović po dva i tako upotpunosti iskoristili odsustvo bitnih igrača kod Dorćola. Pad u snazi i odsustvo iskustva učinili su da aktuelni šampion u poslednjih 20 minuta utakmice nije mogao da zaustavi nezaustavljivi nalet crveno-belih. Zvezda je tako stigla do tek sedme pobede u 31 utakmici protiv Dorćola koji ostaje na 24 pobede.

U nastavku duplog programa na Carevoj Ćupriji, Partizan je bez većih problema bio bolji od Radničkog iz Niša – 60:10 (36:10). Prvobitno je bilo planirano da Nišlije budu domaćini, ali je dogovorom klubova i uz saglasnost Komesara za takmičenje, došlo do zamene termina preostalog meča 2. kola Grupe A. Lišen pomoći Kocića, Pavlovića, Šćepanovića i Stošića, Radnički je pružio solidan otpor crno-belima koji su se očekivanom pobedom pridružili Zvezdi na čelu tabele.

Ranije tokom vikenda, u subotu je na stadionu FK Heroj Polet u Jajincima održan i prvi ovosezonski turnir za mlađe kategorije. Čast da otvore sezonu pripala je kadetima, koji su se borili za Kup Beograda u ragbiju 9. Na turniru su učestvovala tri kluba Partizan, Crvena zvezda i Dorćol, a u žestokoj konkurenciji trijumfovali su crveno-beli. Do titule, mladi Zvezdaši stigli su pobedom u finalu protiv večitog rivala, Partizana – 20:16 i to zahvaljujući eseju Uroša Golubovića u samoj završnici meča.

Rezultati 2. kola Grupe A Prve lige: Dorćol – Crvena zvezda 20:50, Partizan – Radnički Niš 60:10. Tabela: Crvena zvezda 3, Partizan 3, Dorćol 2, Radnički Niš 0. Parovi 3. kola (25. i 26. mart): Partizan – Dorćol, Crvena zvezda – Radnički Niš.