XS
SM
MD
LG

Selektivne utakmice u Pećincima

Na pomoćnom terenu Donjeg Srema 2015 organizovana revija pionirskog fudbala (2004. godište), u organizaciji Instruktorske službe FS Vojvodine, OFS Pećinci i FK Donji Srem 2015. Odigrane su selektivne utakmice između opštinskih fudbalskih saveza Pećinaca, Inđije, Stare Pazove, Šida i Rume. Rezultat je bio najmanje bitan, a mladi fudbaleri su imali maksimalnu slobodu. Jednostavno, trebalo je da uživaju u igri i da pokažu šta znaju. Sve je bilo pod „budnim okom“ Željka Dimitrića, instruktora FS Srbije.

- Na nivou FS Srbije počeli smo sa aktivnostima za ovo godište – kaže Željko Dimitrić – S obzirom da je FSS „vrh piramide“, krećemo sa nižih nivoa, odn. gradskih i opštinskih fudbalskih saveza. Ovde ćemo napraviti selekciju Područnog fudbalskog saveza Srem, za predstojeće utakmice, a prva je protiv vršnjaka FS Novi Sad. I na takmim utakmicama, gde će još biti selekcije Banata i Bačke, selektiraće se igrači za reprezentaciju Vojvodine, koju uskoro očekuje Liga regiona za 2003. i 2004. godište.

Kakom ocenjujete rad s najmlađim kategorijama u „fudbalskom Sremu“?

- Nisam zadovoljan nivoom rada u Sremu – priznaje Dimitrić – Mora mnogo bolje. Naravno, znam za probleme u manjim sredinama. Mi treneri moramo naći način da decu animiramo i da ih „otmemo“ od kompjutera, mobilnih telefona, televizora i svih drugih stvari, koje odvlače njihovu pažnju i otimaju ih od fudbala. Pokušaćemo kroz česte akcije, ovakvog tipa, decu dovedemo na igrališta.

Na utakmicama opštinskih saveza deci je rečeno da se, jednostavno, igraju, neopterećena rezultatom. Mladi fudbaleri su uživali u igri, a beležnica Željka Dimitrića bila je „prilično puna“, jer je fudbalski Srem imao šta da pokaže.

Budućnost sremskog fudbala - 2004. godište

Mladi na delu

Reprezentacija OFS Pećinci

Reprezentacija OFS Inđija

Reprezentacija OFS Ruma

Reprezentacija OFS Šid

Reprezentacija OFS Stara Pazova

Željko Dimitrić - Dime, instruktor FSS