XS
SM
MD
LG

Mačva briše konkurente!

Prva utakmica na domaćem terenu prolećnog dela prvenstva Prve lige Srbije, donela je razlog za slavlje ne samo za blizu 3.000 gledalaca na stadionu „Mačve“, već i celom Šapcu! U derbiju između domaće ekipe FK „Mačva“ i FK „Zemun“ pobedu su odneli Šapčani rezultatom 2:1 (0:1).

 

Golove za Mačvu postigli su Nikola Milinković u 58. i Bojan Matić u 81. minutu utakmice. Prvi su u susretu zatresli mrežu protivničkog gola fudbaleri Zemuna i to pogotkom Stefana Milosavljevića u 37. minutu.

 

U nastavku utakmice, Šapčani su još jednom u prvoligaškim utakmicama, dokazali da poseduju mentalnu snagu i sjajnu igračku partiju, tako da su već od starta drugog poluvremena preokrenuli igru u svoju korist i izborili pobedu.

„Zaigrali smo mnogo bolje u drugom poluvremenu, izašli smo visoko gore, napravili pritisak i evo urodilo je plodom. Što se tiče mog povratka na teren i u igru, nije bio nešto sjajan, jesam postigao gol i zbog toga sam zadovoljan, ali sigurno ću u drugim utakmicama biti mnogo bolji. Brojna publika na tribinama, sjajnu smo podršku imati, ja sam oduševljen i mnogo im hvala na tome“, kaže strelac prvog gola za Mačvu, Nikola Milinković.

„Posle Užica ovo je jedna veoma važna utakmica gde smo izbacili jednog protivnika i kandidata za titulu. Gubili smo na poluvremenu, bila je ovo jedna izuzetno teška utakmica. U svlačionici smo se dogovorili da pokušamo da napravimo ovaj važan preokret koji je i usledio, dali smo dva gola i mislim da smo baš dobro odigrali ovo drugo poluvreme i očekujem da i protiv Proletera naredne subote, nastavimo ovaj pobednički niz  i pohod na titulu“, kaže prvotimac Nemanja Lekanić.

Na konferenciji za novinare, trener FK „Zemun“ Milan Milanović istakao je da su fudbaleri Mačve zasluženo izborili pobedu.

„Očito je da igrači Mačve imaju veliku želju da uđu u ligu, s'druge strane, to nešto nisam video kod svojih igrača. Prvo poluvreme smo dobro odigrali, poveli 1:0, stim što smo bili isuviše nervozni. Svaki put kada bismo spustili loptu i kada nam je krenuo pas, imali smo opasnih akcija i dobrih i iz jedne takve smo i dali gol. Drugo poluvreme, samo da smo malo više hrabrosti imali i da smo pokazali malo veću želju da damo još jedan gol. Jedan igrač je razgrnuo celu našu odbranu, ja ne mogu da verujem da se nije našao junak da se suprostavi Bojanu Matiću danas na terenu i da se odbranimo. Olako smo pristupili igri u drugom poluvremenu, posebno zadnjih 20 minuta, primili smo ta dva gola, što je sramno za ekipu koja se bori za ulazak u ligu. Ovako se ne ulazi u ligu, to je nedopustivo. Odgovara nam i rezultat Slobode, koja nam dolazi sledeće kolo, ali uopšte ne vidim neki izlaz ako imamo takav pristup igri. Čestitam Mačvi na pobedi, potpuno je zasluženo“, istakao je trener FK „Zemun“ Milan Milanović.

Šef stručnog štaba FK „Mačva“ Dragan Aničić kaže da je ova pobeda Mačve, jedan veliki korak ka Super ligi.

„Pobedili smo danas možda i najvećeg konkurenta za plasman u Super ligu, nismo ušli u utakmicu onako kako smo hteli, ali ne zavisi to samo od nas, naravno i protivnik je zalužan za to što nismo u prvom poluvremenu ličili na sebe. Izgleda da je prevelika želja kod igrača doprinela da sve ono što smo hteli zapravo je išlo kontra. Međutim, u drugom poluvremenu pokazali smo da imamo pravi karakter, ekipa koja gubi na poluvremenu i koja smogne snage da okrene rezultat pokazuje da je stvarno karakterno mnogo jaka i ja sam zbog toga ponosan na momke. Čestitke Zemunu na prikazanoj igri i na borbenosti, mislim da je ovo bio pravi derbi i da je nekoliko hiljada gledalaca imalo priliku da uživa u današnjoj utakmici. Uprkos negativnom rezultatu u prvom poluvremenu, publika je pružila sjajnu podršku u nastavku utakmice i mislim da smo im se na tome i zahvalili na pravi način“, zadovoljno ističe dragan Aničić.

U narednom, 18. kolu Prve lige Srbije, Mačva gostuje ekipi Proletera u Novom Sadu.  


17 .kolo Prva liga Srbije
Sloboda 1 : 2 Inđija
Mačva 2 : 1 Zemun
Bežanija 3 : 1 Proleter
Dinamo 3 : 2 Radnički
Jagodina 3 : 0 Kolubara
Budućnost 1 : 1 OFK Odžaci
OFK Beograd 0 : 1 BSK Borča
Sindjelić 3 : 1 ČSK Pivara
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mačva (-1) 17 12 2 3 37
2 Sloboda 17 8 6 3 30
3 Radnički 17 8 2 7 26
4 ČSK Pivara 17 6 7 4 25
5 Inđija 17 7 4 6 25
6 Zemun 17 5 9 3 24
7 Proleter 17 6 6 5 24
8 Budućnost 17 6 6 5 24
9 Sindjelić 17 5 7 5 22
10 Dinamo 17 6 4 7 22
11 Jagodina 17 6 3 8 21
12 Bežanija (-1) 17 4 9 4 20
13 BSK Borča (-1) 17 6 3 8 20
14 OFK Odžaci 17 3 7 7 16
15 Kolubara 17 2 9 6 15
16 OFK Beograd 17 1 6 10 9