XS
SM
MD
LG

Skica za portet: MIloš Todorović, fudbalski trener iz Hrtkovaca

Prijateljska utakmica omladinsko-kadetskih ekipa Donjeg Srema i Hrtkovaca, odigrana na opećinačkoj „Suvači“, koju su gosti dobili 2:3, bila je osnovni razlog kraćeg razgovora s trenerom Hrtkovaca Milošem Todorovićem (24). Od svojih igrača stariji je tek 7-8 godina.

- Ozbiljnije sam počeo trenirati u Slogi iz Hrtkovaca sa 6 godina – počinje Miloš Todorović – U periodu do puberteteta trenirao sam u Školi fudbala „Sirmiju“ iz Sremske Mitrovice, gde me je fudbalskim veštinama učio čuveni Uča. Na njegovu preporuku prelazim u šabačku Mačvu, gde sam proveo nekoliko godina igrajući u omladinskim selekcijama. Sa navršenih 16 godina po prvi put se odvajam od kuće zbog fudbala, prelazići u novosadski Proleter. Trenirali su me tada Svetozar Sovilj i Goran Žmukić. Sa nepunih 18 godina fudbalski put odvodi me u Donji Srem iz Pećinaca, gde sam imao izvanredne uslove za rad.

 Za svoju prvu trenersku licencu polaže 2013. godine.

- Iako sam položio za trenera, ne prekidam igračku karijeru – nastavlja Todorović – Igrao sam za Partizan iz Vitojevaca, potom dve sezone za Slogu iz Hrtkovaca. Trenerski debi imao sam u Sinđeliću iz Beograda, gde sam volontirao i pomagao Ričardu Spaljovskom. Bilo je to za mene novo iskustvo. Upoznao sam mnogu ljudi iz sveta fudbala, a u međevremenu sam položio ua UEFA B licencu.

  Zvanično, Miloš Todorović nije okačio kopačke o klin.

  - Zbog obaveza na stdijama, odn. Fakultetu za kulturu i medije u Beogradu i radu s mlađih fudbalerima Hrtkovaca, manje imam vremena za igranje. U klubu sam zadužen za rad s kadetima i omladincima, dok mlađe igrače, petliće i pionire, trenira Ljubomir Crnokrak.

 

 

Kadetsko-omladinska ekipa Hrtkovaca

Miloš Todorović