XS
SM
MD
LG

24. kolo Bundeslige uživo na Eurosportu 2

Predstojećeg vikenda na programu su utakmice 24. kola Bundeslige, koje će u petak u 20:30 otvoriti Bajer i Verder u Leverkuzenu. „Farmaceuti“ su prošle nedelje doživeli težak poraz (6-2) na gostovanju u Dortmundu i neće imati lak zadatak protiv Bremena, koji igra u izvanrednoj formi. Bajer je u 23 meča sakupio samo trideset bodova, što je njihov najslabiji učinak u poslednjih 14 godina i već su pretrpeli više poraza (11) nego u celoj prošloj sezoni. Verder je upisao tri uzastopne pobede u Bundesligi, kao i tri trijumfa na poslednjim utakmicama sa Leverkuzenom.

 

U subotu u Minhenu, Bajern će nakon savršene utakmice Lige šampiona u Londonu protiv Arsenala, ugostiti Ajntraht, koji je na poslednjih 11 utakmica sa Bavarcima osvajao bodove samo u tri remija. Meč će obeležiti i veliki jubilej Filipa Lama, as Bajerna je ostvario najviše dodira sa loptom od kada se vode statistike i nedostaje mu još samo 16 da dođe do impresivne brojke od 300.000.

 

Novajlije u Bundesligi, ekipa Lajpciga će na svom terenu ugostiti Volfsburg, koji nikada u istoriji kluba nije sakupio samo 23 boda na isto toliko mečeva. „Vukovi“ moraju da se čuvaju raspoloženog Tima Vernera, koji je zaigrao fudbal karijere u Lajpcigu, gde je na 22 meča 14 puta zatresao protivničke mreže. Verner je ranije igrao u Štutgartu, gde je na 95 utakmica postigao ukupno 13 golova.

 

U subotu u 18:30, odigraće se utakmica između Ingolštada i Kelna, koja donosi dragocene bodove, domaćinu za pokušaj bekstva iz zone ispadanja, a gostima za proboj do poslednjeg, šestog, mesta na tabeli koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope.

 

Raspored direktnih prenosa na Eurosportu 2:

 

petak  20:30   Leverkusen-Werder uživo na Eurosportu 2

 

subota  15:30 Hertha-Dortmund    uživo na Eurosportu 2

 

15:30   Freiburg-Hoffenheim          

15:30   Darmstadt-Mainz    

15:30   Bayern-Eintracht F.    

15:30   RB Leipzig-Wolfsburg          

18:30   Ingolstadt-Koln               uživo na Eurosportu 2

 

nedelja 15:30 Schalke-Augsburg     uživo na Eurosportu 2

 

17:30   Hamburg-Mgladbach    uživo na Eurosportu 2