XS
SM
MD
LG

Akteri derbija nisu se igrom proslavili !

 

 

Nema pametnih kapetana posle ovakvih ,,fudbalskih ratova,,! Nema ni prepametnih trenera da nam dodatno objašnjavaju neke detalje. Gledaoci su sve videli i njima ne treba posebno nešto reći. A čućete, kazali su! Utakmica se igra za golove, a golovi donose bodove. To što su domaći danas imali sveukupno više od igre nije bilo dovoljno, jer su makar za toliko i više grešili. Uostalom kada budete pogledali kompletan tekst biće vam jasno. Fudbal se igra da ponovimo samo i isključivo za golove. A Radnički danas nije imao golgetera!!!

Jagodinci, sa potpuno novim timom i dobrim novim trenerom Vladanom Petrovićem, danas su igrali promenljivo. Prvih deset minuta su pripali domaćima, onda je Jagodina pokazala zašto će brzo pobeći sa dna tabele, da bi u završnici ponovo pirotski tim imao više od igre i stvorio neke šanse.

U nastavku je bilo svega. Pokušaja domaćih da materijalizuju terensku inicijativu, u čemu nisu uspevali ni iz najizglednijih situacija! Videli smo Jagodince u nekom drugom svetlu, grube, s čestim simuliranjima i zadržavanjem vremena, čak i pokušajima da incidentima kradu vreme. No, kažu da cilj, čak i ovakav, opravdava sredstvo. U poslednjim trenucima meča kada je  nervoza sasvim skrhala domaće, rezervnom fudbaleru gostiju Dimitrijeviću su se otvorila vrata ka golu i on je to iskoristio. I gle čuda, doneo jagodincima pobedu!!!  Tako su Jagodinci jednim udarcem na gol u drugom poluvremenu stigli do tri veoma važna boda.

Sve drugo ukoliko bi napisali bilo bi suvišno. Možda samo još to da je ovaj nervozni derbi, posebno u nastavku, sveukupno odlično odsudio, nišlija Aleksandar Živković. Bez ijedne zamerke. Pokazao je da je s pravom sudija sa ,,velike scene,,! Sve što je uradio bilo je u duhu fudbalskih pravila. Možda je ustvari on danas bio najbolji pojedinac utakmice. Svi akteri imali su i uspone i padove što je sveukupno uticalo da na Stadionu kraj Nišave, pred lepo popunjenim tribinama, ne vidimo nešto posebno od fudbala.

A evo kako je izgledalo tokom meča

Tekst ,,iz minuta u minut,,

Počelo otvoreno sa obe strane.

5. minut  N. Petrov šalje loptu u peterac gde su gosti bili spretniji

9. minut  Ristov pada na 10 metara, lopta se odbija do Spasića koji je sam na 8 metara na levoj strani, šutira u spoljni deo mreže.

11. minut Lazović u petercu, Nikolić u poslednjem trenutku izbacuje u drugi korner

16. minut Miladinović sa 25 metara iz slobodnog udarca pogađa stativu.

19. minut Jagodinci su iznenadili ofanzivnom igrom i deluju sigurnije u poslednjih desetak minuta.

radnicki jagodina sl3

27. minut Ristov centrita, Miladinović brži od M. Mančića

30. minut B. Mačić centrira, ponovo odbrana gostiju reaguje dobro

31. minut Čordašić sa 25 metara šutira kraj gola

radnicki jagodina sl4

37. minut ofanziva Radničkog poslednjih 15 minuta. Najbolja prilika lopta do B. Mančića odličan centaršut u petarac. Lopta preskače M. Mančića, Ristova i N. Petrova i završava u gol autu. 

40. minut srušen B. Mančić na 37metara, Ristov šutira tik iznad prečke. Vetar u prvom delu pomaže Jagodincima. Odlično suđenje Aleksandra Živkovića.

radnicki jagodina sl5

44. minut srušen Petrov na 17 metara od gola. Slobodan udarac za Ristova. Lopta nošena vetrom završava visoko preko gola.
45. minut kraj 0:0
Radničkom je pripalo prvih deset minuta. Potom su gosti do sredine prvog dela uspostavili ravnotežu i imali periode bolje igre, da bi poslednjih 20 minuta domaći tim bio bolji, ali bez dobre završnice.
Žuti kartoni Dukić i Lazović kod gostiju.

radnicki jagodina sl6

Počinje drugo poluvreme

radnicki jagodina sl12

46. minut Interesantno da je Jagodina u prvom poluvremenu izvela 4 kornera, domaći 1 ali bez uspeha. U prvom minutu nastavka Jagodinci su na isti način izveli i 5. korner.

48. minut Ristov u prodoru, nije uspeo da ubaci loptu Petrovu koji je bio sam na 16 metara. Žuti karton dobio je Čordašić. Jagodinci ofanzivniji u prvim minutima.

radnicki jagodina sl7

64. minut  i dalje igra bez izglednih prilika. Centaršut sa desne strane Spasić iz okreta sa 12 metara preko gola. Sudija je pokazao ofsajd.

65. minut POTEZ UTAKMICE. Denis Ristov iz kruga koji obeležava centar igrališta lobuje istrčalog golmana i lopta nošena vetrom zamalo završava preko prečke!!!

66. minut Ristov do Memedovića koji je zamenio N. Petrova, ovaj salje loptu pred gol, a Sapsić iskosa sa 5 metara promašuje gol!!!

radnicki jagodina sl8

67. minut Memedović paralela u peterac, Spasić sa 5 metara promašuje gol

70. minut Memedović sa 18 metara pogađa stativu

 

76. minut Dukić dobija drugi žuti - crveni karton zbog grubog starta na Toliću.


radnicki jagodina sl9

 

 81. minut Nervoza na terenu. Greše i jedmi i drugi. Vreme radi za Jagodince. Domaći u ofanzivi. Predivna atmosfera. Oko 1500 gledalaca traži pobedu koju su Piroćanci zaslužili.

 

 radnicki jagodina sl12

88. minut gosti zadržavaju vreme. Sporo vraćaju loptu, leže simulirajući povrede. Došlo je do gužve, ležao je Ristić simulirajući da je udaren. Bilo je koškanja. Posebno se isticao kapiten Miladinović.

Sve manje vremena. Četvrti sudija je pokazao samo 4 minuta.

90. minut M. Mančić posle kornera šutira u golmana.

 

radnicki jagodina sl13

92. minut Šok na Stadionu. Kontranapad Dimitrijević sam i postiže gol

92. minut Goool Dimitrijević 0:1

Jagodina je tako jednim udarcem ka golu u nastavku osvojila bodove.

94. minut kraj

I na kraju, vraćamo se početku. Da čujete šta su nam rekli treneri. Dva inače dobra prijatelja danas su,,vojevala,,! Rakao bih da im ,,vojske,, nisu do kraja ,,završile posai,, ali  je  Vladan Petrović,  ipak , ipak zadovoljniji od Marjana Živkovića. Kako i ne bi!

Prva liga

16. kolo

Pirot: Radnički – Jagodina   0:1 (0:0)

Stadion kraj Nišave,

Radnički :  Bulajić 6, Bućković 6, Nikolić 6, Marković 7, B. Mančić 7, Tolić 7, Čordašić 6, Petrov 6, (Memdović 6) Ristov 7, Spasić 6,  M. Mančić7

Rezerve : Ilić, Davidović, Ćirić, D. Petrov , N. Mančić, Memedović, Djurić