XS
SM
MD
LG

Završen osmodnevni šahovski turnir u Dublju

U renomiranom kafiću u selu Dublju kod Trstenika, upravo je završen osmodnevni šahovski turnir po Soneborg-Bergerovom sistemu. Takmičilo se 7 šahista i jedna šahistkinja. Tempo igre po igraču bio je 30 minuta, igrao je svako sa svakim uz obavezno prisustvo šahovskog časovnika. Organizatori su bili poznati trstenički i dubljanski šahista Borisav Vidaković Bora, osvajač prvog mesta na Prvenstvu „Prve petoletke“ 1971 godine i isto tako uspešna šahistkinja Milka Ranković, koja je nastupala na takmičenjima za ekipu „Prva petoletka“ iz Trstenika. Sponzori za nagrade bili su ugledni privrednici Milun Ranković, Milivoje Čajetinac i Marko Petrašinović.

Organizatori šahovskog turnira u Dublju Milka Ranković i Borisav Bora Vidaković

Bilo je ovo jedno lepo druženje ali i podsećanje na dobra stara vremena dubljanskog šaha, kada smo sa izuzetnom ekipom sela Dublja osvajali nagrade na takmičenjima, pogotovo smo bili uspešni na seoskim olimpijadama ali i drugim takmičenjima. Na ovom turniru šahisti su pokazali solidno znanje, borili su se pošteno ali najbolji rezultat na kraju i nagradu u iznosu od 1.600 dinara, osvojio je Vladimir Srejić. Evo i plasmana ostalih takmičara, drugo mesto Milka Ranković, treće mesto Veroljub Srejić, četvrto mesto Ljubodrag Bubo Pecić, peto mesto osvojio je Mikica Vidaković, šesti je bio Milun Ranković, sedmi Goran Čajetinac Čaki, dok je poslednje osmo mesto i nagradu u iznosu od 400 dinara osvojio Ljubiša Vidaković. Ja se ovom prilikom u ime nas organizatora zahvaljujem učesnicima turnirai sponzorima na učešću odnosno održavanju ovog zanimljivog šahovskog turnira“, rekao nam je Borisav Bora Vidaković.

Učesnici turnira su se po njegovom završetku dogovorili da zajedno u kafiću organizuju večeru i tako stave tačku na osmodnevno takmičenje, sa željom da i narednog puta budu zajedno i u većem broju.