XS
SM
MD
LG

Južnjački futsal okršaj u hali "Čair"
Kalča
 

Kalča je i dalje u velikim problemima što se tiče igrača; foto: Vanja Keser

Posle 3 meseca mali fudbal će se ponovo igrati u niškoj hali “Čair”. Domaćin je Kalča koji će Jastrebac iz Blaca ugostiti u ponedeljak, 27. februara od 21 sat.

Ovaj duel ima posebnu težinu kada se uzme u obzir da je Jastrebac u prvom delu sezone iznenadio Nišlije pobedivši ih sa 3:1. Uz to, Kalča ima problema sa igračima, a i trener Vladan Miladinović neće voditi tim zbog kazne koju je dobio novembra, na meču sa Novim Pazarom.

Bojan Janković, jedan od najboljih igrača dobio je zapaljenje pluća i neće moći da igra, Jovan Đorđević takođe, dok Dušan Stanković ne trenira. Mnogo hendikepa za jednu utakmicu, naročito protiv ovako teškog protivnika gde igraju naših 6 bivših igrača. Zato očekujem strašno tešku utakmicu punu naboja, punu emocija - kaže Miladinović.

Ekipu će voditi njihov doktor Aleksandar Ristić koji, kako kaže Miladinović, ima trenersku diplomu. Meč će poslužiti i kao proba pred osminu finala Kupa Srbije koji će 8. marta u Blacu igrati upravo ova dva tima.

Jastrebac je novajlija u najjačem državnom takmičenju i zauzima solidno 8. mesto, ali izuzetno motivisano igraju protiv najboljih, pa su tako uspeli da pobede Kalču i izbore remi sa liderom Ekonomcem. Sa druge strane, Nišlije su na 3. poziciji, ali imaju velike kadrovske probleme, pa su u prošlom kolu doživeli 3. poraz u sezoni.