XS
SM
MD
LG

Superliga Srbije: Da pobedom otvorimo "Čair"

Poraz u Lučanima, prošlog vikenda, prilično je oneraspoložio sve kojima je Radnički u srcu. Nišlije su sa velikim ambicijama ušle u drugi deo sezone, najavljivale da će već protiv Mladosti pokazati koliko su jače u odnosu na jesenji deo prvenstva, ali ipak je potrebno malo vremena da se stvari dovedu u red. Jednostavno, niški tim još nema željene konture igre, ali na Čairu veruju da će iz utakmice u utakmicu biti bolji. A sledeći izazov dolazi u subotu, kada će u Nišu gostovati Voždovac.

Trener Milan Rastavac je prvi susret sa novinarima od početka drugog dela sezone započeo upravo konstatacijom da je „vreme“ kategorija koja neumitno mora da se ispoštuje, ali i izneo uverenje da će Radnički biti pravi onda kada to bude bilo najpotrebnije, u plej-ofu:

-Uvek u nekim počecima očekujemo da napravimo nešto dobro, pre svega za Radnički, a onda, naravno, i za nas. Sa takvom ambicijom smo ušli i u nastavak prvenstva, ali nismo uspeli da već u Lučanima ostarimo dobar rezultat. Ima dosta promena u našem timu, tu je grupa novih igrača, a ja sam duboko ubeđen da će oni opravdati i epitet pojačanja. S obzirom na to da je njihov broj veći, trebaće nam malo strpljenja, malo podrške da dostignu nivo koji nam treba i koji će nam biti od pomoći. Jedna grupa „zvučnijih“ imena imala je prilično veliku pauzu, Volkov i Perendija su poslednji put igrali u maju prošle godine, Popara nije igrao od septembra, Travančić od početka novembra. Zato je potrebno vreme da se to sve složi i da ti momci, što se kaže, proigraju, ali ja sam ubeđen da će to biti sve kako treba i kako svi mi želimo – rekao je šef struke niškog tima na početku svog obraćanja novinarima.

Rastavac se potom okrenuo Voždovcu, koji je bitno promenio i tim i stručni štab u odnosu na prvi susret dva tima. Jesenas u Beogradu, podsetimo, Radnički je na čuvenom voždovačkom „krovu“ odigrao perfektnu utakmicu i slavio sa ubedljivih 4:1.

-Utakmica nam je značajna sa više aspekata. S obzirom na to da smo izgubili u poslednjoj utakmici, želja da ovu dobijemo dobija na intenzitetu. Uz to, prva utakmica pred našim navijačima je uvek veliki izazov, želimo da prikažemo znatno učinkovitiju i efikasniju igru i da pobedom započnemo drugi deo prvenstva na Čairu. Što se protivnika tiče, Voždovac je ekipa koja je promenila i stil i koncepciju od našeg prvog duela, dolaskom Ilije stolice na mesto trenera znatno su promenili filozofiju igre, a u njihovom stručnom štabu sada je i Goran i Sretenović, koji je, zna se, prethodno bio kod nas i dobro nas poznaje... Mogu da kažem da sada igraju slično nama, pa će i sa tog aspekta subotnja utakmica biti interesantna . Napadačka trojka Dražić, Zec, Ćirković zavređuje svako poštovanje, sada su pojačani dolaskom Krasića i Nikolića, koji će, verujem, vrlo brzo dobiti mesto u strartnoj postavi, a tu je i iskusni Pavlović... Dakle, očekuje nas veoma interesantan protivnik i veliki izazov da se sa takvim rivalom izborimo onako kako mi to želimo – rekao je Rastavac.

Trener niškog tima nema većih problema sa izborom tima. Pod znakom pitanja jedino je Radoš Bulatović, koji je, prema Rastavčevim rečima, zadobio ozbiljan udarac i neizvesno je da li će se oporaviti za utakmicu. No, dobra vest je da se Miloš Petrović Raul u potpunosti oporavio, prošao je sve treninge u protekloj sedmici i sigurno je da će zauzeti svoje mesto na desnom beku. U konkurenciji za tim biće i Marko Tomić, koji je stekao pravo nastupa, a na naše pitanje na kom mestu vidi popularnog Tomketa, Rastavac je odgovorio:

-Tomića vidim kao igrača adaptiranog na našu igru. Koristili smo ga i na zadnjem veznom i na štoperu i na beku, videćemo šta će biti potrebe tima... Najvažnije je da je on prošao kompletne pripreme sa Čukaričkim, u dobrom stanju je došao kod nas i biće u konkurenciji za meč sa Voždovcem – rekao je popularni Mima.

Na novinarsko pitanje da li, s obzirom na niz od osam uzastopnih mečeva u kojima njegov tim nije pobedio, te jasno proklamovanih evropskih ambicija, oseća i dodatnu tenziju pred subotnji meč sa Voždovcem, Rastavac je odgovorio:

-Kod mene lično ne postoji. Znate, bodovna razlika u ovom delu prvenstva je samo preduslov, učinak u plej-ofu odlučuje, a u tom društvu neće biti slabih timova ni lakih mečeva. Dakle, prvi zadatak je da podignemo nivo igre da bismo mogli da igramo sa najboljima i ja sam, da Vam iskreno kažem, jedino time opterećen. Naravno, sve to bi morao da prati i neki bodovni učinak, ali igra je prioritet i ja verujem da ćemo uskoro doći do onoga što želimo – optimista je šef struke niškog superligaša.

Na konferenciji za novinare o meču sa Voždovcem govorio je i golman Vladimir Bajić:

– Očekujem pre svega da budemo maksimalno spremni i fokusirani na utakmicu, da igru podignemo na viši nivo u odnosu na prikazano u Lučanima i, naravno, da se zajedno sa našim navijačima radujemo prvoj prolećnoj pobedi – rekao je Bajić, a na pitanje kako vidi konkurenciju u Zogoviću, koji je, podsetimo, ove zime stigao iz Novog Pazara, prvi golman niškog tima je rekao:

- Konkurencija od svakog izvlači maksimum i to je svakako pozitivno. Na obojici je da dajemo maksimum, a šef je taj koji odlučuje ko će stati ispred gola – rekao je Bajić.

Radnički i Voždovac igraće u subotu, od 14 sati.

 


30 .kolo Superliga Srbije
Napredak 2 : 0 OFK Bačka
Novi Pazar 1 : 3 Partizan
Radnik 0 : 0 Vojvodina
Radnički (N) 0 : 1 Javor Matis
Voždovac 1 : 3 Čukarički
Mladost 4 : 1 Spartak ŽK
Metalac 1 : 2 Rad
Crvena zvezda 2 : 0 Borac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 30 25 4 1 79
2 Partizan 30 23 4 3 73
3 Vojvodina 30 18 5 7 59
4 Napredak 30 15 7 8 52
5 Mladost 30 14 6 10 48
6 Radnički (N) 30 12 8 10 44
7 Voždovac 30 13 4 13 43
8 Javor Matis 30 11 9 10 42
9 Čukarički 30 11 7 12 40
10 Spartak ŽK 30 10 8 12 38
11 Rad 30 9 8 13 35
12 OFK Bačka 30 8 3 19 27
13 Metalac 30 6 9 15 27
14 Radnik 30 6 7 17 25
15 Novi Pazar 30 5 5 20 20
16 Borac 30 4 6 20 18