XS
SM
MD
LG

Prioritet - teren sa umjetnom podlogom!

Tekstilac Kort je jedan od najvećih "mučenika" kako i gdje vršiti trenažni proces, posebno u kišnim danima, te u zimskom periodu.

Pomoćni teren Gradskog stadiona od ovog ljeta bi mogao da postane veliko gradilište. Naime, jedinstven stav uprave i struke FK Tekstilac je da bez odgovarajuće infrastrukture nema mogućnosti za dalji razvoj kluba i Omladinskog pogona, a prioritet u tom pogledu je i više nego očigledan - teren sa umjetnom podlogom.

Pored fudbalera Tekstilca i polaznika Omladinskog pogona, teren bi koristili i ostali sportski kolektivi i srednje škole, a uveliko bi doprinosio razvoju sporta i upotpunjenju turističke ponude čitave opštine.

Iako je riječ o neophodnoj investiciji,  na osnovu konsultacija sa specijalizovanim dobavljačima, vrijednost projekta kreće se i do 300.000 maraka, što je prevelik zalogaj za derventskog prvoligaša.

PODRŠKA DIJASPORE
"U pomenutu kampanju nastojaćemo uključiti i našu dijasporu, kao i igrače koji su ostvarili zavidne karijere, a potiču iz Dervente, kao što su Vedran Ćorluka, Sanjin Prcić, Mario Tokić, Nikola Jelisić i drugi", rekao je Davor Pijetlović.

Uprkos tome, klub je odlučio da ne sjedi skrštenih ruku, pa će tako preduzeti nekoliko aktivnosti da bi ostvario prve prihode za ovu namenu. Prije svega, oformljen je tročlani Organizacioni odbor za izgradnju terena, kojeg čine član Upravnog odbora FK Tekstilac Kort Davor Pijetlović, Dejan Plisnić u ime JU SKC "Derventa", inače vlasnika parcele, dok će lokalnu zajednicu predstavljati narodni poslanik Igor Žunić.

"Naša prva aktivnost biće donatorsko veče čiji će domaćin biti načelnik opštine Milorad Simić i naš klub, a priliku da učestvuju imaće veliki broj privrednih subjekata iz čitave regije. Pored toga, početkom marta krenuće i akcija 'Kvadrat za budućnost', kroz koju će svi koji žele moći da za 50 maraka 'kupe' kvadrat terena i tako pomognu izgradnju. Zbog transparentnosti, sve transakcije će biti uplaćivane na poseban račun, što će biti prezentovano na internet sajtu Tekstilac Korta i društvenim mrežama", rekao je Davor Pijetlović, dodavši kako se očekuje značajna podrška i pomoć institucija Republike Srpske i Fudbalskog saveza RS.

ZIMA NAJVEĆI PROBLEM
FK Tekstilac Kort odigra preko 140 zvaničnih utakmica godišnje, a najveći problemi nastaju dolaskom jesenjih kiša i početkom zimskih priprema svih selekcija.

"Pored seniorske, imamo još četiri takmičarske i tri netakmičarske selekcije sa više od 160 djece. Dešava se da istovremeno na terenu bude po 80 fudbalera, u blatu do koljena", kaže koordinator Omladinskog pogona Dejan Plisnić.

Dakle, uskoro bi moglo uslijediti raspisivanje tendera, pa da radovi počnu od ljeta, dok bi završetak zavisio od dinamike prikupljanja sredstava. Nakon izgradnje, terenom bi upravljala Javna ustanova Sportsko-kulturni centar, koja bi ostvarivala i komercijalne prihode od iznajmljivanja terena.

Čelnici Tekstilca zahvalili su se medijima koji "pokazju spremnost da pomognu u realizaciji akcije".