XS
SM
MD
LG

Krupa danas igra "generalku" protiv Metalegea

Utakmicu koja će biti generalna proba pred start proljećnog dijela prvenstva BiH fudbaleri Krupe igraju danas (14.30 časova) na stadionu u Krupi na Vrbasu u kojoj dočekuju prvaka Federacije BiH Metalege iz Jajca.

Proljećnu premijeru Krupljani će imati sa sarajevskim Željezničarom, 26. februara na domaćem terenu, protiv direktnog rivala u borbi za Ligu za prvaka.

Trener šampiona Republike Srpske Slobodan Starčević izvešće ekipu koja bi trebalo da istrči na teren i u duelu sa Sarajlijama, a Krupa će da bude i te kako oslabljena jer zbog žutih kartona pravo nastupa nemaju Irfan Jašarević, Ozren Perić i najbolji strijelac kluba jesenas Elvir Koljić.

"U duelu protiv drugoligaša Željezničara s 'Predgrađa' vidjeli smo da imamo i rješenja u mlađim kategorijama da nadomjestimo problem u špicu protiv tima s Grbavice. Još uvijek nismo načisto, imamo dilemu, ko će biti najistureniji protiv Sarajlija. Meč sa Metalegeom će nam poslužiti kao posljednja provjera forme pred start proljeća u kojem želimo da zadržimo poziciju među šest prvoplasiranih prvoligaša i obezbijedimo plasman u plej-of, a samim tim i opstanak što i jeste bio naš prioritetni cilj u debitantskoj sezoni u Premijer ligi BiH", istakao je Slobodan Starčević, šef stručnog štaba Krupljana.

Ulaz na današnju utakmicu je slobodan, a čelnici Krupe pozivaju vjerne simpatizere i ljubitelje fudbala da dođu na stadion u Krupi na Vrbasu.

"Pozivamo sve ljubitelje fudbala i navijače, simpatizere našeg kluba da dođu i pogledaju kvalitetnu utakmicu između dva entitetska prvaka prošle godine. Vidjeće jednu novu, agresivnu, agilnu i podmlađenu Krupu u odnosu na jesen, tim koji ima potencijal i koji tek treba da se dokaže. Potrebna nam je podrška, pogotovo kada krenu utakmice za bodove. Nadamo se da će protiv Jajčana biti odličan ambijent i da će naš podmlađeni tim biti na nivou i ostvariti dobar rezultat kao uvod za iskušenja koja nas tek očekuju u zvaničnim nastupima", istakao je član uprave Krupe Dragomir Ilić.

(Izvor: FK Krupa)