XS
SM
MD
LG

Superliga Srbije: Radnički porazom u nastavak sezone

Radnički je porazom započeo drugi deo sezone. Nišlije su u većem delu bile bolji rival, ali nisu uspele da period u kojem su imale više od igre pretvore i u rezultasku prednost. Na posletku, gosti su promašili i penal, i to samo par minuta nakon što su primili gol, što je praktično dotuklo njihove ambicije da u ovom meču ostvare dobar rezultat i na pravi način započnu prolećni deo prvenstva.

 

Foto: youtube/screenshot

Po terenu koji je do pre nekoliko dana bio okovan ledom bilo je teško uspostaviti tečnu igru, odigrati precizan pas, ali Radnički se od početka trudio da „osvoji“ posed lopte i da se više pita. U Lučane je doputovalo i stotinak „Meraklija“, koje su pružale podršku niškom timu, a Radnički je od starta uspostavio terensku inicijativu, ali bez ozbiljnijih prilika da ugrozi gol domaćina. Sa druge strane, Lučanci su pokušavali dugim loptama da pronađu svoje napadače, Jovanovića prevashodno, ali Nišlije su bile oprezne i nisu dozvolile najopasnijem fudbaleru Mladosti da ih ugrozi.

Prvo uzbuđenje videli smo u 12. minutu. Mrkić je fauliran pored leve aut linije, slobodan udarac izveo je Stojanović, a Noma je šutirao glavom sa desetak metara, ali je bio neprecizan. Lopta je u visokom luku prošla pored leve stative golmana Krznarića. U 24. minutu, raspoloženi Japanac se fintom oslobodio jednog igrača odbrane Mladosti, ušao u kazneni prostor i uputio oštar centaršut na peterac, a domaći igrači umalo nisu zatresli sopstvenu mrežu. Tri minuta kasnije, Travančić je izveo pravi slalom po desnoj strani, nanizao trojicu igrača, ušao u šesnaesterac i centrirao, ali su domaći igrači izbacili loptu u korner, posle kojeg nije bilo ozbiljnije opasnosti po gol domaćina.

Tek u finišu poluvremena zapretili su i Lučanci. U 38. minutu Milosavljević nije iskoristio dobar centaršut sa desne strane, bio je neometan na petnaestak metara od Bajića, ali je šutirao pored gola. Četiri minuta kasnije, nakon kornera i odbijene lopte van kaznenog prostora, Pejović je šutirao sa dvadesetak metara, jako, ali pored Bajićevog gola.

U nastavku znatno dinamičnija i zanimljivija utakmica, ali i poraz Radničkog. Prvi su zapretili domaći fudbaleri. U 48. minutu Milosavljević je centrirao sa desne strane, lopta je doletela na peterac, neko je od Lučanaca šutirao iz gužve sa 6-7 metara, ali je odbrana Radničkog izblokirala udarac.

Par minuta kasnije, Radnički je imao dobru priliku da povede iz prekida. Travančić je oboren na ivici šesnaesterca, a loptu je na 17 metara iskosa namestio Saša Stojanović. Šutirao je pod prečku, ali je Krznarić bravuroznom intervencijom izbacio loptu u korner.

Mladost je uzvratila u 56. minutu odličnim šutem Milosavljevića sa 17-18 metara. Ovog puta Nišlije su imale sreće, jer je lopta prohujeala pored desne stative gola golmana Bajića.

U 63. minutu trener Rastavac se odlučio za prvu izmenu. Reprezentativca Mrkića zamenio je novajlija Nemanja Kojić, koji je u poslednji čas registrovan, pa je stekao rpavo nastupa u ovom meču. Ubrzo se novi centarfor Radničkog našao u dobroj šansi. Popara i Noma su lepo iskombinovali, Japanac je centrirao na penaltik, Kojić je šutirao glavom, ali je Krznarić odbranio.

U 72. minutu trener Mladosti Nenad Milovanović isključen je zbog prigovora, ali i zbog čestih svađa sa Volkovim kraj aut linije, pa mu je sudija Vasić pokazao put u svlačionicu. Tri minuta kasnije, Rastavac je u igru uveo Lazara Arsića, umesto Travančića, a levonogi vezni fudbaler ubrzo je imao priliku da se upiše u strelce. Noma je srušen nadomak šesnaesterca, Arsić je šutirao iz slobodnog udarca, ali je lopta zakačila nekog u živom zidu i odbila se u korner.

I onda, u jeku napora Nišlija da stignu do toliko željenog gola, poveli su Lučanci. Volkov je pošao napred, ali je presečena jedna lopta u napadu Nišlija, ona je došla do Jovanovića, Perendija je startovao i arbitar je pokazao na belu tačku. Šutirao je Bojović i pogodio – 1:0 za Mladost.

No, Nišlije su brzo izašle iz šoka i samo četiri minuta kasnije imale su najbolju moguću priliku da izjednače. Nakon centaršuta Stojanovića, Odita je igrao rukom u svom šesnastercu, a Vasić je ponovo pokazao na penaltik. Međutim, iako svež, Arsić nije imao dovoljno koncentracije da realizuje najstrožu kaznu. Njegov šut sa jedanaest metara Krznarić je odbranio i propala je kolosalna prilika da Radnički u finišu ne samo izjednači, nego možda i preokrene rezultat.

Nakon toga, niški fudbaleri psihološki su pali, pa je Odita u 88. minutu mogao da potvrdi pobedu, ali nije iskoristio odličnu šansu. Ipak, ostalo je 1:0, Mladost je osvojila tri vredna boda, Radnički je propustio priliku da već na startu drugog dela sezone pokaže realnost svojih evropskih aspiracija...


Posle utakmice, trener Radničkog Milan Rastavac ovako je komentarisao dešavanja u Lučanima:

- Videlo se da je prvo kolo, da još nema dovoljno tečnosti u igri... Imali smo svoju šansu iz tog penala, imali smo i neke situacije koje smo mogli bolje da realizujemo. Definitivno, morali smo bolje od ovoga. Bilo je pozitivno to da se videla želja, postoje i konture neke igre koju želimo da igramo, ali još uvek to nije onaj nivo koji je potreban. U nastavku sezone imamo dosta težak raspored, naročito u ova prva tri kola. Jesmo pod presijom, jesmo pred izazovom, ali verujem da ćemo biti sve bolji i bolji – rekao je šef struke niškog tima posle utakmice u Lučanima.


MLADOST LUČANI – RADNIČKI NIŠ 1:0 (0:0)

Stadion Mladosti

Gledalaca oko 500.

Sudije: Aleksandar VASIĆ (Novi Žednik), Dejan PETROVIĆ (Kikinda), Matija OLAJOŠ NAĐ (Subotica)

Strelac: 1-0 Bojović 79. (iz penala)

Žuti kartoni: Krznarić, Radivojević, Milosavljević (Mladost), Stanojević, Travančić, Popara, Jovanović, Volkov (Radnički).

MLADOST: Krznarić, B. Milošević (od 89. Andrić), I.Milošević, Šatara, Pešić, Pejović, Jovanović, Radivojević, Milosavljević, Bojović, Gavrić (od 67. Odita).

RADNIČKI NIŠ: Bajić, Aleksandar Jovanović, Bulatović, Perendija, Volkov, Stanojević, Popara, Stojanović, Noma, Travančić (od 75. Arsić), Mrkić (od 63. Kojić).

Foto: youtube/screenshot


22 .kolo Superliga Srbije
Napredak 0 : 0 Voždovac
Mladost 1 : 0 Radnički (N)
Metalac 3 : 1 Radnik
Crvena zvezda 2 : 0 Novi Pazar
Borac 1 : 0 OFK Bačka
Rad 0 : 1 Partizan
Spartak ŽK 1 : 4 Vojvodina
Čukarički 2 : 1 Javor Matis
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 22 18 3 1 57
2 Partizan 22 16 3 3 51
3 Vojvodina 22 15 3 4 48
4 Mladost 22 11 4 7 37
5 Napredak 22 10 6 6 36
6 Javor Matis 22 8 8 6 32
7 Radnički (N) 22 8 6 8 30
8 Spartak ŽK 22 8 6 8 30
9 Voždovac 22 8 4 10 28
10 Metalac 22 6 7 9 25
11 Rad 22 6 6 10 24
12 Čukarički 22 6 5 11 23
13 Radnik 22 5 5 12 20
14 OFK Bačka 22 5 3 14 18
15 Borac 22 4 6 12 18
16 Novi Pazar 22 3 3 16 12