XS
SM
MD
LG

Polet iz Novih Karlovaca uskoro obeležava vredan jubilej

   

Šampionski pehar za 90 rođendan

 

   Malo se fudbalskih klubova, poput Poleta iz Novih Karlovaca, može pohvati istorijom dugom devet decenija. Osnovan je u septembru 1927. godine. Podaci „kažu“ da je polet bio četiri šuta u IV rangu takmičenja i uvek je ispadao zbog reorgan izacija. Godine 2005. osvojio je Opštinski kup OFS inđija, a u finalu Kupa PFS izgubio je od Sloge iz Erdevika. Tri godine kasnije Polet ponovo osvaja Kup OFS Inđija, a u finalu Kupa PFS pobeđuje Borac iz Martinaca. Sledeći rival bio mu je u Subotici čuveni Spartak: posle 2:2 u regularnom delu utakmice, Polet gubi na penale. U klubu su „prve fudbalske korake“ napravili, između ostalih: Lazar Radojčić (kasnije igrao za Vojvodinu i Agrouniju), Miodrag Ikraš (Rad, Mladost iz Bačkog Jarka), Jugoslav Popović (Agrounija, Srem iz Sremske Mitrovice)...

Devet decenija Fudbalskog kluba Polet

Polet danas?

- Naš Polet je klub prebogate tradicije, duge 90 godina – kaže predsednik Slobodan Krtenić – Bilo je uspona i padova, ali nikada nismo prestajali sa radom. Klub je trenutno u Opštinskoj ligi Inđija – Stara Pazova, gde je na liderskoj poziciji. Pored pionirske „Škole fudbala“ imamo i omladinski pogon. S obzirom da smo u najnižem rangu takmičenja, omladinci se takmiče po turnirskom sistemu. S ponosom ističemo da smo najmlađim kategorijama vrlo zadovoljni: kako njihovim odzivom, tako i rezultatima.

Pored terena za igru, nalazi se zgrada sa klubskim prostorijama.

- Zgrada je podignuta 2008. godine – nastavlja predsednik Krtenić – Na žalost, još uvek nije završena. Olujni vetar, u julu 2015. godine oštetio deo krov zgrade. Zahvaljujući pomoći lokalne samouprave, imamo potpuno novu krovnu konstrukciju, što nam omogućava da unutrašnjost zgrade polako sređujemo. Nadamo se da ćemo do leta, kada ćemo proslaviti 90-godišnjicu postojanja, sve radove okončati. Za sve ove momke iz prvog tima i svu decu, najveća satisfakcija bi bilo kada bi slavlje bilo uz šampionski pehar.

Slobodan Krtenić, predsednik Poleta

Za većinu sportskih kolektiva „bolno pitanje“je finasiranje.

- Osnovni izvor nam je od sredstava lokalne samouprave – ističe Krtenić – I za ovu godinu lokalna samouprava je odredila sredstva s koji će klubove pomagate i ovih dana bi trebalo da potpišemo ugovor. Prezdovoljni smo i pomoći meštana, prijatelja kluba, pogotovo sada kada su počele pripreme, krečenje zgrade, postavljane pločica i ostali radovi.

Trener seniorske ekipe je Jugoslav Popović, u „fudbalskom Sremu“, pa i šire, dobro poznato ime.

- S radom pred nastavak prvenstva u Opštinskoj ligi Inđija – Stara Pazova počeli smo 22. januara – „raportira“ Popović – Pripreme smo započeli malo ranije kako bi što spremniji ušli u kontrolne utakmice s klubovima iz višeg ranga. Do sada smo odigrali tri prijateljske utakmice: u Beški smo izgubili od domaćeg Hajduka 4:1, dok smo u Golubincima pobedili Jadran 2:1. Na svom terenu smo poraženi od Slobode iz Donjeg Tovarnika 2:0. Sledeće nedelje gostujemo Napretku iz Popinaca. Kasnije za rivale imaćemo Jedinstvo iz Rumenke i Jedinstvo iz Stare Pazove. Do prvog prolećnog kola imaćemo vremena za još dve kontrolne utakmice. U odnosu na prvi deo sezone pojačali smo se sa Milenkom Poljakom iz Ljukova i Luka Minić iz Omladinca (Novi Banovci). To će nam, uz ozviljniji pristup i pojačan rad, biti dovoljno da sačuvamo lidersku poziciju.

Jugoslav Popović, "šef struke" Poleta

Konkurencija?

- Praktično, jedini „ozbiljan konkurent“ je Krušedol – priznaje šef Juga – Njima gostujemo pred kraj prvenstva. Nadamo se da ćemo do tada, uz seriju dobrih igara i rezultata, obezbediti titulu.

 

 

 


Sloga (K) 3 : 0 Fruškogorac
Borac (J) 5 : 2 Sloga (M)
ČSK 1939 0 : 2 Krušedol
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Polet 14 12 0 2 36
2 Sloga (K) 14 10 2 2 32
3 Krušedol 14 9 2 3 29
4 Borac (J) 14 8 1 5 25
5 Dunav 14 6 1 7 19
6 Fruškogorac 14 2 1 11 7
7 ČSK 1939 13 2 1 10 7
8 Sloga (M) 13 1 2 10 5