XS
SM
MD
LG

Manjak energije Igokeu odveo u poraz

Ekipa Mega Leksa definitivno ne odgovara košarkašima Igokee pošto su i drugi put ove sezone poraženi od njih.

Dragan Bajić / foto: ABA liga, KK Mega Leks, Ivica Veselinov

Aleksandrovčani su pretrpjeli poraz sa rezultatom 84:101, u 22. kolu ABA lige čemu je dosta kumovalo 19 izgubljenih lopti mada su minut prije kraja uspjeli da smanje na 92:82, ali više od toga nije moglo. Ipak, ovaj neuspjeh nije mnogo poremetio gostujući tim koji je već ranije izborio opstanak u Jadranskoj ligi dok su domaći napravili veliki korak ka istom cilju.

"Dosta smo se pripremali na agresivnost Mege po čitavom terenu i to je donekle dobro izgledalo na početku utakmice, ali smo poslije ušli u probleme. Izgubili smo dosta lopti i dozvolili Megi da na poluvrijeme ode sa pet poena prednosti. Na startu drugog poluvremena bili smo potpuno bez energije pogotovo u odbrani. Dozvolili smo im desetak laganih poena pa su stekli osjetniju prednost. Imali smo mogućnost da priđemo na šest i dođemo do egala, ali nismo uspjeli. Ipak, ostvarili smo cilj za ovu sezonu, a to je opstanak u ligi pa zato dajem šansu mladim igračima kao što je Darko Talić. Ovo su dobri mečevi za njegov napredak, griješio jeste, ali kroz greške se uči i sigurno će napredovati", rekao je trener Igokee Dragan Bajić.

On je naglasio da se sada okreću završnom turniru Kupa BiH koji će biti odigran idućeg vikenda u Sarajevu. Aleksandrovčani brane titulu i u polufinalu će odmjeriti snage sa Zrinjskim dok će se u drugom polufinalu sastati domaćin Bosna Rojal i Mladost iz Mrkonjić Grada. Finale je na rasporedu u nedjelju.

"Naše ambicije vezane su za odbranu pehara osvojenog prošle godine i ujedno ćemo vidjeti kvalitet klubova protiv kojih ćemo igrati u Ligi za prvaka BiH nakon završetka ABA lige", dodao je Bajić.

Ekipa iz Mrkonjić Grada drugu godinu zaredom nastupiće na završnom turniru.

"Prije žrijeba nismo imali posebnih želja jer smo autsajderi na završnom turniru. Igraćemo protiv ekipe koja se bori za prvo mjesto na tabeli Lige 10 BiH dok smo mi u donjem dijelu tabele", rekao je trener Mladosti Goran Sladojević.