XS
SM
MD
LG

Šimanovački Hajduk 1932 započeo pripreme

 

Fudbal na pravom putu

 

  Prvi „radni dan“ šimanovačkog Hajduka 1932, člana Opštinske lige Pećinci, u 2017. godini protekao je u odličnoj atmosferi. Očigledno je bilo da su igrači „željni“ fudbala, terena. Prozivci trenera i predsednika Tomislava Ćirkovića i njegovog pomoćnika Jovana Jovanovića odazvalo se dvadesetak fudbalera.

  - Imali smo, praktično, pritisak od igrača da se započne s pripremama – ističe Tomislav Ćirković – Iako smo bez bilo kakvih šansi za plasmanom u viši rang, činjenica da smo s radom započeli skoro dva meseca pre prvog prolećnog kola dosta toga pokazuje. Da bi pripreme učinili zanimljivijim, između ostalog, zakazali smo više prijateljskih utakmica. Prva nam je u Šimanovcima 19. februrara protiv Kupinova. Nedelju dana kasnije dolazi nam Sloboda iz Donjeg Tovarnika, a 5. marta rivali će nam biti veterani Hajduka 1932, a 12. marta i Sremac iz Dobrinaca. U preostalom vremenu do nastavka prvenstva ugovorićemo kontrolne utakmice sa slobodnim ekipama, s obzirom da će tada ekipe iz višeg ranga veći igrati prvenstvene mečeve. Primena u igračkom kadru neće biti previše. Golman Mandić je prešao sporazumno u Graničar iz Obreža. Želeli smo, jednostavno, da tako pomognemo našim sportskim prijateljima iz Obreža u nastojanjima da sačuvaju status člana Međuopštinske lige Srem. Golman Aleksansdar Vukašinović, doskorašnji član Lovca iz Karlovčića se vraća u Hajduk 1932. Najveća pojačanja će nam biti povratnici Miloš Krstović i Mirko Kelebuda. Imamo više ponuda i očigledno da naš klub postaje sve zanimljiviji. Ipak, prioritet nam je da u oovom trenutku igraju deca iz Šimanovaca.

  Trener i predsednik Ćirković posebno ističe odličnom saradnjom sa lokalnom samoupravom, odn. Sportskim savezom.

  - Zahvaljujući pomoći stalno radimo na poboljšanju infratstrukture i obnovi inventara. Sve činimo da mladima pružimo sve uslove da uživaju na terenu. Najteže nam je bilo da prvi tim vratimo „u normalu“. To sve više uspeva. Škola fudbala, gde sa najmlađim igračima radi Žarko Mrkajić je tradicionalno odlična, kao kadeti, za koje je zadužen Jovan Jovanović. Naši veterani u Beogradskoj ligi imaju zapaženu ulogu. Sve to doprinosi poboljašnju opšte slike fudbala u Šimanovcima. Lepo je zaista videti mnogo automobila na parkingu pored stadionu i čuti žamor i graju dece.

 

 

Dogovor pred trening

Oživelo igralište u ŠImanovcima