XS
SM
MD
LG

Vikend brzih disciplina na FIS Svetskom prvenstvu u Sent Moricu

FIS u Sent Moricu

Svetsko prvenstvo u Sent Moricu biće brzo, uzbudljivo i legendarno, ali i autentično i inovativno. U Švajcarsku je doputovalo  600 sportista iz 70 zemalja, koji će se za medalje na Svetskom prvenstvu takmičiti u šest disciplina (spust, veleslalom, super-G, slalom, super-kombinacija i na timskom nadmetanju).

Sent Moric je peti put domaćin najboljim skijašima sveta, koji se takmičiti na planini Korvilja, koja svojim profilom pogoduje gledaocima, jer iz ciljne ravnine mogu da vide kompletnu vožnju svojih favorita.

Sent Moric je poznat i po čuvenom startu muškog spusta, “slobodnom padu”, odakle skijaši po nagibu od 45 stepeni ubrzavaju do 140km/h za samo šest sekundi. Inspirisani “slobodnim padom” organizatori su za devojke pripremili gotovo identične uslove za start, na “Britanji” devojke takođe za nekoliko sekundi dostižu maksimalnu brzinu.

Prvog vikenda takmičenja u Švajcarskoj na programu su spust trke, muškarci će nastupiti u subotu u 11:45, a devojke dan kasnije, u istom terminu, uz direktne prenose na Eurosportu 1.