XS
SM
MD
LG

Finale iz snova obezbedilo najveću gledanost tenisa na Eurosportu
  • Finale Australian Opena pratilo 20,7 miliona gledalaca preko Eurosporta
  • Najgledaniji teniski meč ikada na Eurosportu i drugi najgledaniji sportski događaj u istoriji ove televizije

 

Finale Australian Opena između Rodžera Federera i Rafaela Nadala, rušilo je sve rekorde gledanosti na Eurosportu, potvrđujući tako poziciju Eurosporta kao doma Grend slem tenisa.

 

Dvojica najvećih teniskih rivala sastala su se u finalu Grend slema prvi put od 2011. godine, a ovaj meč na Eurosportu je pratilo oko 20,7 miliona gledalaca širom Evrope.

  

Finale iz snova postalo je najgledaniji teniski meč na Eurosportu ikada i drugi najgledaniji sportski događaj u istoriji Eurosporta.

 

Piter Haton, direktor Eurosporta je izjavio: “Podaci o gledanosti ovog meča za Eurosport predstavljaju krunu fantastičnog prvog Grend slema ove godine. Nije iznenađujuće što je ovo najgledaniji teniski meč ikada na našim platformama, s obzirom na to da su Rodžer i Rafa jedni od najvećih rivala u ovom sportu, a povratak ovih šampiona je prosto neodoljiv. Nadamo se da ćemo njihove susrete gledati i tokom 2017. godine u kojoj će fanovi biti u mogućnosti da prate sve Grend slem mečeve na Eurosportu.

 

Težimo da pratimo kvalitet na terenu i van njega, i nastavićemo da ispunjavamo to obećanje. Ovaj turnir je bio pun iznenađenja i fenomenalnih priča, a mi smo sve te priče prenosili. Lokalni podaci o gledanosti tokom turnira su pokazali da se naša strategija povećanog ulaganja u lokalnu produkciju i lokalne talente isplatila.”