XS
SM
MD
LG

FSTO dodelio priznanja najboljima

FSTO je, kao što je i bilo najavljeno, dodelio priznanja u 13 kategorija na svečanosti održanoj 23. januara u Prokuplju. Prisutnima se prvo obratio Miloš Vasiljević, predsednik Fudbalskog saveza Topličkog okruga i član IO Fudbalskog saveza regiona Istočne Srbije. Pozdravljajući sve prisutne, Vasiljević je istakao da je FSTO postavljen na zdravu osnovu i da u upravi ima ljude koji žele da na što bolji način promovišu Toplički fudbal i sport uopšte. Sumirani su rezultati klubova kao i saveza i konstatovano je da omasovljenje fudbala u Toplici ide u pravom smeru. Ivan Hadži Đorđević, generalni sekretar FS RIS istakao je da FSTO odlično funkcioniše i da sve ide u dobrom smeru, kao i to da je FS RIS zadovoljan radom FSTO. Nakon toga uručena su priznanja najboljima.

Najbolji petlić: Luka Burgić
Rođen je 2004. godine, iz Prokuplja, učenik 6-og razreda, igrač OFK Topličanin.

Najbolji pionir: Sava Dinić
Rođen 2002. godine, iz Žitorađe, učenik 8-og razreda, igrač FK Žitorađa

Najbolji kadet: Dušan Nestorović
Rođen 2001. godine, iz Blaca, člakadetske reprezentacije FSTO, igrač FK Jastrebac

Najbolji omladinac: Nikola Gajić
Rođen 1999. godine, iz Kuršumlije, igrač prvog tima OFK Kosanica

Najperspektivniji sudija: Tijana Radosavljević
Tijana ima 26 godina, iz Kuršimlije je. Suđenjem se bavi od 2007. godine u Topličkoj okružnoj ligi, da bi 2012. prešla na Zonsku ligu, a od 2016. godine pravdu deli na Prvoj ligi i Super ligi za žene.

Priznanje za doprinos razvoja sudijske organizacije FSTO: Ratomir Mijajlović
Za fudbalskog sudiju položio je 1965 godine, a deset godina kasnije postaje prvi Savezni fudbalski sudija u Toplici. Bio je dugogodišnji sudija Srpske lige stare Jugoslavije. Od suđenja se oprostio  1980. godine na revijalnoj utakmici između FK Kosanica – FK Crvena Zvezda. Osnovao je sudijsku organizaciju FSTO i radio na omasovljenju te strukovne organizacije.

Najbolji trener: Dragiša Trojanović
Dragiša je rođen 1978. godine u Prizrenu. Malim fudbalom počinje da se bavi 1999. godine a već dve godine kasnije dobija poziv u reprezentaciju Jugoslavije. Nastupao je za mnoge klubove, bio je državni prvak 2001. godine sa KMF Niš, a 2007. godine sa ekipom KMF Kolubara. Sa ekipom KMF Niš osvojio je 7. mesto u Evropi. Trenersku karijeru započeo je u KMF Kopernikus i KMF Vintersport da bi 2015. godine postao trener KMF Jastrebac iz Blaca, sa kojim 2016. godine biva prvak druge futsal lige Istok i samim tim obezbeđuje plasman u najviši rang srpskog futsala. Takođe, te iste godine ekipa iz Blaca pod njegovom trenerskom palicom osvaja futsal kup FS RIS i igra četvrtfinale kupa Srbije sa Ekonomcem.

Najbolji fudbalski kolektiv: OFK Topličanin
Klub je osnovan 1919. godine pod nazivom loptački klub “Jug Bogdan” i pod tim imenom se takmiči do posle drugog Svetskog rata kada menja ime u FK Topličanin i tada postiže svoje najbolje rezultate u istoriji. Klub se trenutno takmiči u Zonskom sistemu, grupa Zapad u kojoj niže odlične rezultate.

Najbolja fudbalerka: Milica Bulatović
Milica je počela da trenira sa 9 godina u Školi fudbala “TSC” iz Prokuplja. Od 2013. godine nastupa za ŽFK “Krstarica” Prokuplje. Prvu utakmicu za reprezentaciju Srbije odigrala je 19. marta 2016. protiv reprezentacije Moldavije, i na svom debiju postigla je gol.

Najbolji fudbaler: Petar Ikić
Petar ima 25 godina, živi u Blacu. Fudbalom je počeo da se bavi sa svojih 8 godina u FK Jastrebac. U Jastrepcu je nastupao za sve selekcije i tu je bio sve do 2010 godine kada prelazi u FK Žitorađa. Dres OFK Topličanin oblači 2016. godine i sa njim uspeva da izbori plasman u Zonsku ligu, grupa Zapad. U jesenjed delu takmičarske sezone odigrao je svih 15 utakmica i postigao 13 golova i bio je igrač koji je obležio jesenji deo Zone Zapad.

Najbolji fudbalski radnik: Aleksandar Dikić
Aleksandar Dikić rođen je 1970. godine u Švedskoj. Sa porodicom živi u Prokuplju, gde i radi. Fudbal je počeo da igra sa 10 godina i prošao je sve mlađe kategorije FK Topličanin, kao senior nastupao je za FK Jastrebac i druge klubove. Za reprezentaciju veterana Srbije branio je 9 puta, i bio saigrač sa velikanima srpskog fudbala.

Sa grupom saradnika organizovao je 19 humanitarnih utakmica u malom fudbalu od čega jedonirano 2.000.000 dinara oboleloj deci u Prokuplju, kao i doniranje EKG aparata i inhalatora za odeljnje pedijatrije u DZ u Prokuplju. Direktor je mladih reprezentacija FSTO sa kojima niže odlične rezultate. Za tri i po sezone postojanja mlade reprezentacije odigrale su 76 utakmica, od kojih 45 u gostima i 31 kao domaćini uz 19 međunarodnih susreta. Samo u 2106. godini reprezentacija kadeta FSTO je odigrala 21 utakmicu, 17 na domaćem terenu i 4 u gostima uz 7 međunarodnih susreta i realizovane pripreme u Zubin potoku.

Nagrada (priznanje) za žibotno delo: Jovan Gajić
Jovan Gajić rođen je 27.02.1945. godine u Trbunju, Opština Blace. Kao igrač prvi put je registrovan 1963.  za FK Jastrebac, gde je igrao 12 godina. PO prestanku igračke karijere odmah je postao trener Jastrepca i po mišljenju mnogih stručnjaka bio je najuspešniji trener ovog kluba u njegovoj istoriji. Trenersku karijeru nastavlja u FK Munja iz Male plane a potom u Topličaninu. Sa ekipom iz Prokuplja bio je i prvak  lige FS RIS. Velike uspehe postizao je i sa školskim ekipama na državnim takmičenjima, kako u malom tako i u velikom fudbalu. Pored funkcija u Okružnim i Regionalnim savezima bio je 4 godine i potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije, sektor za bazični fudbal. Sumirajući rezultate Jovana Gajića dolazi se do podatka da je fudbalu posvetio 55 godina svog života, i dalje posvećuje…

Specijalno priznanje za doprinos razvoju fudbala u Toplici: Drakče Dimitrijević
Drakče Dimitrijević rođen je 03.07.1948. godine u Blacu. Pravni fakultet završava u Beogradu, a radni vek počinje u javnom pravobranilištvu u Kruševcu. Bio je sudija i predsednik suda u Blacu, a u Saveznom MUP-u Federacije  bio je direktor Interpola u periodu od 1992. do 2001. godine. U upravi OFK Beograd je od 1997 čiji je i dugogodišnji predsednik. U disciplinskom sudu FS Srbije je od 2001. gde je do 2010. bio zamenik disciplinskog sudije. Od 2005 – 2008 bio je predsednik komisije za status i verifikaciju igrača Fudbalskog saveza Srbije i Crne gore.