XS
SM
MD
LG

Stefan Kućerović, trener sa vizijom

Stefan Kućerović (30), fudbalski trener iz Šimanovaca, zanimljiva je ličnost: za medije vrlo zahvalna! Igračka karijera mu je kratko trajala, jer je sebe „pronašao“ u radu s mlađim kategorijama.

Stefan sa kolegama

- Fudbalski put sam započeo u rodnim Šimanovcima, u Hajduku 1932 – kaže Stefan – Kratke epizode imao sam u mlađim kategorijama Crvene zvezde (petlići i pioniri), sve do 1998. godine. Vraćam se, potom, u Šimanovcr, gde ostajem sve do prelaska u prvi tim. Za mene je fudbal oduvek bio velika ljubav i strast. Sebe, ipak, pronalazim u poslu fudbalskog trenera, u radi s mlađim kategorijama, te sam u ono vreme upisao Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, smer sportski trener. Kao mlad trener krenuo sam „od početka“, tj. „Škole fudbala“. Odlučio sam se za rad u Fudbalskom klubu Altina iz Zemuna.

Zašto baš Altina?

- U klubu su uslovi za rad izvanredni, najbolji u gradu – nastavlja Stefan Kućerović – Međutim, najviše su me privukli idejni projekat, plan i program rada. Koji su se podudarili sa mojom vizijom. Rezultati, koji su iza mene, govore na najbolji način da nisam pogrešio. Inače, FK Altina radi sa mlađim kategorijama, uzrastom od 7 do 14 godina. Treniramo na Zemunovom stadionu, jer smo usko vezani za njih. Deca kada izađu od nas prelaze baš u Zemun. Od infrastrukture imamo naša dva balona i salu, gde je jedan od balona dimenzija 25 x 50 etara, sa golovima 5 x 2 metra. Trenutn o radim sa 2006. godištem, u kojem stasavaju vrlo talentovani igrači, za koje verujem da će se u budućnosti dosta čuti. Kao što se zna, našu školu su prošli, između ostalih Dušan Vlahović (Partizan), Nikola Pejović (Crvena zvezda)...Da se pohvalimo, sa generacijom 2006. osvojili smo dva velika međunarodna turnira, od kojih je jedan bio na Zlatiboru: 32 ekipe iz 8 država. Sa svojim ekipama više puta sam bio među najboljim ekipama na završnim prvenstvima Srbije, u okviru Mini-maksi lige, a na turnirima širom Srbije preko 30 puta osvajali smo pobedničke pehare. Bio sam više puta pozivan za trenera selekcije Beograda, gde sam sa generacijom 2006. osvojio turnir u Novom Sadu, u konkurenciji vršnjaka iz Vojvodine, Zapadne i Istočne Srbije. Ponosim se činjenicom da sam od 2013. godine instruktor, odn. član stručnog štaba FSS na kampu za dijasporu „Igraj za Srbiju“.

 Planovi?

- Usko su vezani za mlađe kategorije – izričit je Stefan – Planiram da položim za sve licence. Trenutno sam polaznik za B Uefa licencu. Vremenom, oprobao bih se i u kadetskoj i omladinskoj konkurenciji. Tako bi se steklo neophodno iskustvo za rad sa seniorskim timom. U krajnjem slučaju, tome i težim.

  S obzirom da je Stefan Kućerović iz Šimanovaca, neizbežna tema razgov ora je FK Hajduk 1932.

- Na žalost, zbog obaveza, slabo ga pratim. Ovaj klub pamtim iz njegovih najboljih dana i jako mi je teško kada vidim u kakvom je sada stanju. Mislim da svi mi, meštani Šimanovaca, treba da damo doprinos u popravljanju infrastrukture u klub u, koji bi se strogo bazirao na jačanju mlađih uzrassnih kategorija. Našoj deci moramo obezbediti maksimalne uslove za rad i na taj način bi im se na najbolji način usadila ljubav prema ovom sportu, klubu i samom mestu.Izgubili smo ljubav prema klubu i to je najveći problem Hajduka 1932 i Šimanovaca.

 

 

Stefan Kućerović, trener s vizijom

Zlatna generacija 2006.